Data publicării:

Germania solicită soluții diplomatice urgente în conflictul din Orientul Mijlociu

Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Germania solicită soluții diplomatice urgente în conflictul din Orientul Mijlociu / Foto: Pixabay
Germania solicită soluții diplomatice urgente în conflictul din Orientul Mijlociu / Foto: Pixabay
Autoritățile germane au subliniat sâmbătă "necesitatea urgentă" de a lua măsuri în Orientul Mijlociu, pledând pentru o soluție diplomatică, pe fondul extinderii conflictului dintre Israel și Fâșia Gaza până în Liban, relatează AFP şi dpa.

"Încă o dată, întreaga regiune îşi ţine răsuflarea", de aceea "avem nevoie urgent de măsuri concrete în Orientul Mijlociu pentru a dezamorsa situaţia şi pentru a evita noi victime civile", a scris Ministerul german de Externe pe reţeaua socială X, potrivit Agerpres.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, i-a contactat pe omologii săi din Israel şi Liban pentru a discuta următorii paşi necesari, a mai precizat ministerul.

"Conflictul dintre Israel şi Hezbollah nu trebuie să se transforme într-o conflagraţie regională", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, sâmbătă la Berlin.

"Acest scenariu ar avea consecinţe groaznice şi pe termen lung pentru populaţia din întreaga regiune. Distrugerile care ar rezulta dintr-o astfel de confruntare ar fi catastrofale", a mai spus el.

"O soluţie diplomatică a conflictului trebuie să fie posibilă", a adăugat el.

La fel ca şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, la începutul lunii septembrie, Berlinul a cerut sâmbătă aplicarea Rezoluţiei 1701 a Consiliului de Securitate al ONU.

Această rezoluţie, care a pus capăt războiului din 2006 dintre Hezbollah şi Israel, stipulează ca numai armata libaneză şi Forţa Interimară a Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) să fie dislocate în sudul Libanului.

Atacurile lansate de Israel sau atribuite acestuia au făcut, începând de marţi, peste 70 de morţi şi aproximativ 3.000 de răniţi în Liban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel