Germania: Situație tensionată în Guvern. SPD ar vrea noi alegeri
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Situaţia în coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Angela Merkel este extrem de tensionată, a apreciat miercuri lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), Andrea Nahles, care a lăsat deschisă problema unor posibile noi alegeri, transmite Reuters. 

În toate dosarele, inclusiv politica privind migraţia, avem o situaţie foarte tensionată în coaliţie. Ne nemulţumeşte faptul că în această săptămână încă există un blocaj şi este neclar ce se va întâmpla, a spus Nahles după o discuţie de patru ore cu Angela Merkel şi cu reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate. 

Întrebată dacă se pregăteşte de noi alegeri, lidera SPD a răspuns: Nu ştiu. Ca sa fiu sinceră, aşteptăm să vedem. 

Problema migrației, una spinoasă 

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat marţi că o soluţie europeană la problema migraţiei nu va fi convenită la Consiliul European din 28-29 iunie, dar a precizat că ea va continua să caute să obţină încheierea unor acorduri bilaterale. 

Nu va exista o soluţie privind întregul pachet privind azilul, adică pentru toate cele şapte directive, până vineri, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu noul premier spaniol, Pedro Sanchez, aflat într-un turneu diplomatic ce a inclus Parisul şi Bruxellesul şi va continua la Lisabona. 

Din acest motiv, am vorbit despre a lucra împreună cu ţările care doresc, în legătură cu toate dimensiunile politicii de migraţie - premierul spaniol a vorbit despre dimensiunea externă, eu am abordat dimensiunea internă şi în acest spirit vom avea discuţii suplimentare în următoarele zile, a spus şefa executivului de la Berlin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel