Germania se alătură statelor care OBLIGĂ purtarea măștilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Toate regiunile Germaniei au anunțat planuri de a obliga cetățenii să poarte mască în public, pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Toate regiunile Germaniei au anunțat planuri de a obliga cetățenii să poarte mască în public, pentru a opri răspândirea coronavirusului, conform BBC.

Bremen a devenit ultimul land care să susțină măsura, iar senatul său va confirma decizia vineri. Măștile vor fi obligatorii în transportul public în toată Germania, iar aproape toate landurile cer cetățenilor să își acopere fața în magazine.

Cancelarul german Angela Merkel a recomandat cu tărie folosirea măștilor atunci când a făcut mai lejere restricțiile, săptămâna trecută.

Situația din jurul Germaniei

Austria a decis să facă purtatul de măști obligatoriu de la începutul lunii aprilie, însă Elveția nu a folosit aceeași abordare.

Institutul Robert Koch din Germania a confirmat că 145.694 de germani au fost infectați cu coronavirus, iar 4.879 persoane au fost răpuse de boală.

În România, măștile vor deveni obligatorii din 15 mai, atunci când președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea măsurilor de restricție. Măsura va dura tot anul 2020, a dat de înțeles președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel