Data publicării:

Germania renunță la energia nucleară. În această săptămână închide ultimele trei centrale

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Germania își ia adio de la energia nucleară! În ciuda crizei din acest segment, țara europeană a anunțat că închide ultimele trei centrale care funcționează.

Germania ia decizia momentului! Așa cum arată primele informații relatate de profit.ro, țara europeană se pregătește să scape de-a dreptul de energia nucleară, în ciuda crizei generată la ora actuală în acest segment. Reprezentanții au anunțat că vor închide în această săptămână ultimele trei centrale de energie nucleară.

 Tragedia de la Fukushima, moment marcant

Decizia de a renunța la energia nucleară a fost implementată încă din 2002, ulterior accelerată în 2011 de Angela Merkel, atunci când a avut loc tragedia de la Fukushima. Incidentul arată că „chiar și într-o țară care dispune de tehnologie de vârf, cum este Japonia, riscurile legate de energia nucleară nu pot fi controlate în proporție de 100%”, susținea la acel moment fostul cancelar german.

În ciuda crizei energetice, Germania face o mișcare importantă: țara europeană renunță la energia nucleară. Reprezentanții au anunțat că vor închide în această săptămână, mai exact, pe parcursul zilei de sâmbătă, ultimele trei centrale. Așadar, aburul alb care iese de la reactoarele de la Bade-Wurtemberg sau Emsland va deveni curând doar o amintire. Același lucru se-ntâmplă și la centrala Isar 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel