Data publicării:

Germania, cea mai populară țară din lume. Cum explică analiștii

Autor: Căloiu Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp

Cea mai mare economie a Europei, Germania, s-a clasat pe prima poziție într-un sondaj de opinie, drept cea mai populară țară din lume.

Sondajul, realizat de BBC, a intervievat aproximativ 26.000 de persoane din 25 de țări ale lumii. Britanicii le-au cerut respondenților să evalueze 16 țări din lume și să spună dacă influența lor asupra celorlalte țării a fost pozitivă sau negativă.

Germania, adesea criticată pentru că nu face eforturi suficiente pentru a ajuta la țările din zona euro, a ieșit pe prima poziție. Conform sondajului, 59% dintre participanții la studiu au dat Germaniei rating pozitiv.

"Există o mulțime de motive pentru care Germania este de admirat. Aceasta este o importantă economie în lume, un producător de clasă mondială și are un cancelar care demonstrează leadership autentic", a afimat Alastair Newton, analist politic la banca japoneză de investiții Nomura.

De menționat că Angela Merkel a fose desemnată de trei ori consecutiv drept cea mai puternică femeie din lume.

Germania a crescut cu trei puncte procentuale, comparațiv cu 2012. Germania a devansat Japonia, țară al cărei rating pozitiv a scăzut la 51%, cmparativ cu 2012, când respondenții îi dădeau 58%. Astfel, în top, Germania este pe prima poziție, urmată de Canada și SUA, la egalitatea pe cea de-a doua poziție, apoi Marea Britanie și Japonia.

În coada clasamentului

Țara cu cel mai mare rating negativ a fost Iranul. Doar 15% dintre respondenți au dat un rating pozitiv. Pakistan și Coreea de Nord a primit, de asemenea, note mici. China s-a plasat abia pe poziția a noua, cu 42% rating pozitiv. India s-a clasat pe locul 12, 35% dintre cei intervievați spunând că percepția lor a țării a fost negativă, în timp ce 34% au privit pozitiv.

Opinii cu privire la influența Uniunii Europene asupra restului lumii s-au îmbunătățit ușor în 2013, după ce, în 2012, scăzuse la cel mai mic nivel. În 2013, rating-ul UE a crescut cu un punct procentual, până la 49%.

Studiul a fost realizat din 2005, iar ultima actualizare a fost în martie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel