Germania are în vedere raționalizarea energiei din cauza stațiilor de încărcare a mașinilor electrice
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Ed Harvey/ Pexels
Fotografie de la Ed Harvey/ Pexels
Germania ia în calcul un plan de întreruperi ale alimentării cu electricitate din cauza consumului energetic al mașinilor electrice și al pompelor de căldură.

Președintele Agenției Federale de Rețea, Klaus Müller, a avertizat cu privire la o supraîncărcare a rețelei electrice din Germania din cauza numărului tot mai mare de stații private de încărcare a mașinilor electrice și de pompe de căldură alimentate cu electricitate, scrie Ziarul Românesc.

”Dacă se continuă să fie instalate un număr mare de pompe de căldură și stații de încărcare noi, atunci problemele de suprasarcină și întreruperile locale de curent în rețeaua de distribuție sunt de temut dacă nu acționăm”, a spus Müller pentru  publicația germană, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Din cauza suprasolicitării energetice, Agenția Federală de Rețea consideră că rețelele locale de joasă tensiune sunt deosebit de predispuse la defecțiuni. Prin urmare, agenția de rețea a publicat o lucrare cu aspecte cheie care prevăd raționalizarea temporară a energiei electrice pentru pompele de căldură și pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice în perioadele de utilizare ridicată a rețelei.

Potrivit ziarului, operatorii de rețea ar trebui să reducă forțat și centralizat alimentarea cu energie a sistemelor. Conform raportului, planurile de raționalizare a energiei electrice urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Cu toate acestea, pompele de încălzire și vehiculele electrice nu ar trebui să fie complet deconectate de la sursa de alimentare în fazele critice, a spus Müller. ”Vrem să garantăm o aprovizionare minimă în orice moment.”

Chiar și cu raționalizarea energiei electrice, stațiile private de încărcare ar putea consuma suficientă energie electrică pentru a încărca bateria unei mașini electrice în trei ore pentru o autonomie de 50 de kilometri.

În plus, conform raportului, ”funcționarea continuă aproape fără probleme” și ar trebui să rămână posibilă pentru un număr mare de pompe de căldură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel