Germania, anunț despre soarta jurnalistului turc anti-Erdogan
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Un birou de înregistrare a rezidenţilor străini din Hamburg a dat asigurări luni că ziaristul turc Ertugrul Yigit nu va fi extrădat în Turcia, transmite DPA. 

Un purtător de cuvânt al autorităţilor metropolei din nordul Germaniei a declarat agenţiei DPA că Yigit are obligaţia de a părăsi pentru scurt timp teritoriul ţării, ca o formalitate, de aceea ordinul de deportare a fost sub formă scrisă, dar nu a fost pus în aplicare, deoarece jurnalistului i s-a garantat emiterea unui nou permis de şedere. 'Suntem nedumeriţi', a spus purtătorul de cuvânt. 'Întregul proces a fost discutat dinainte cu el şi cu avocatul său. Nu are absolut nicio legătură cu eventualele sale activităţi politice'. Potrivit declaraţiilor lui Yigit şi ordinului care i-a fost înmânat vineri, DPA a informat duminică despre intenţia Germaniei de a-l extrăda pe ziarist în ţara sa de origine.

Extrădarea, în regătură cu protestul anti-Erdogan

Jurnalistul susţine că ameninţarea cu deportarea este legată de protestul său în timpul vizitei oficiale în Germania a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În septembrie, în timpul unei conferinţe de presă comune a lui Erdogan şi a cancelarului german Angela Merkel, Yigit a purtat un tricou cu inscripţia 'Libertate pentru ziariştii din Turcia' şi a fost scos din sală, în timp ce preşedintele turc zâmbea pe podium. Yigit a afirmat luni că noul permis de şedere îi restrânge drepturile, printre altele, prin impunerea unei perioade mai scurte până la următoarea cerere de reînnoire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel