Germania adoptă o nouă lege a naționalității
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 28 Martie 2023, 15:53
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În următoarele luni, propunerea de lege va fi prezentată parlamentarilor și prevede modificări, astfel ca străinii să poată beneficia de pe urma noii legi.

Germania este pregătită să adopte o nouă lege a naționalității. Noul proiect vine în favoarea străinilor, astfel ridicând nivelul de muncă în țară, care acum este în scădere, potrivit thelocal.de.

Legea le permite oamenilor să solicite cetățenia după cinci ani de locuit în Germania, în loc de opt ani, iar cei care s-au integrat mult mai repede și au învățat limba germană, vor putea să solicite dreptul la cetățenie în trei ani de zile.

De asemenea, interdicția cu care vine la pachet proiectul de lege este faptul că, oamenii nu vor mai avea dublă cetățenie dacă sunt dinafara țărilor UE, astfel încât imigranții nu ar mai fi nevoiți să renunțe la naționalitatea țării de origine. În acest moment, doar persoanele cu pașapoarte UE sau cele cu un părinte din Germania pot obține cetățenia germană, a informat sursa citată.

Alte schimbări

Toate regulile de naționalitate germane după anul 2000 vor avea modificări majore. Una dintre regulile care va fi modificată, cu siguranță, este atunci când sunt copii născuți în Germania, însă din părinți imigranți, aceștia obțineau automat cetățenie. Între timp, reformele de imigrare bazate pe sistemul de puncte al Canadei vor facilita intrarea muncitorilor calificaţi în ţară fără a avea calificări profesionale recunoscute în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?