Gerhard Schroeder dă în judecată Parlamentul german
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Gerhard Schroeder, fost cancelar german, a decis să dea în judecată Parlamentul german. 

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder dă în judecată Parlamentul german pentru a-i fi reinstituite privilegiile abrogate pentru că a refuzat să întrerupă legăturile cu Rusia.

Schroeder nu poate în acest moment să solicite fonduri pentru a-şi menţine în funcţiune un cabinet. Anul trecut, acele fonduri s-au ridicat la mai mult de 400.000 de dolari. Mulţi politicieni germani l-au criticat vehement pe fostul cancelar pentru relaţiile sale apropiate cu preşedintele Vladimir Putin şi legăturile de afaceri cu companiile ruseşti de energie, scrie Rador. 

Social-democraţii germani au decis. Gerhard Schroeder rămâne în partid

Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei, nu va fi exclus din partidul social democrat german. 

Un comitet de arbitraj din cadrul Partidului Social Democrat german a decis astăzi că nu există motive pentru excluderea fostului cancelar Gerhard Schröder din această formaţiune politică.

Comitetul a analizat timp de câteva săptămâni 17 moţiuni pentru excluderea lui Schröder, pe motiv că are legături strânse, chiar de prietenie personală, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Nici implicarea fostului cancelar în companii de stat ruse nu este un motiv suficient pentru a fi dat afară din partid, deoarece el nu a încălcat nici o regulă a formaţiunii politice - a considerat comitetul, care a apreciat însă că o distanţare clară de Rusia ar fi de dorit.

Gerhard Schröder, în vârstă acum de 78 de ani, nu s-a prezentat la audieri în faţa Comitetului şi nu şi-a trimis nici un avocat, precizează agenţiile internaţionale de presă, scrie Rador. 

Gerhard Schroeder, fost cancelar german, s-a întâlnit cu Putin la Moscova. Ruşii vor model elveţian pentru Donbas

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a avut o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova. Acum, Schroeder spune că Vladimir Putin este dispus la negocieri pentru încheierea războiului din Ucraina. 

"Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată. Un prim pas este acordul pentru grâne, şi poate că de aici se poate ajunge, încet, la încetarea focului", a declarat Schroeder, citat de Reuters. 

Schroeder transmite, conform sursei citate, că soluţii la probleme cruciale, precum peninsula Crimeea, pot fi găsite în timp. "Poate nu în 99 de ani, ca în Hong Kong, dar poate în generaţia următoare". De asemenea, se pare că Putin propune, ca alternativă la aderarea Ucrainei la NATO, neutralitatea militară, aşa cum face Austria. 

În ceea ce priveşte viitorul regiunii Donbass, situaţia e mai complicată. 

"Cea mai bună ar fi o soluţie bazată pe modelul de cantoane al Elveţiei", a mai precizat Schroeder. 

Gerhard Schroeder, fostul cancelar al Germaniei, nu mai vrea să facă parte din Consiliul de Administrație al Gazprom

Gazprom a confirmat retragerea consimțământului lui Schroeder de a fi nominalizat în Consiliul de Administrație al concernului.

Fostul cancelar al Germaniei, președintele comitetului de acționari al Nord Stream AG, Gerhard Schroeder, și-a retras acordul de a fi nominalizat în consiliul de administrație al Gazprom pentru alegeri în adunarea anuală. Acest lucru este menționat în materialele Gazprom, scrie Interfax. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel