Data publicării:

Gerhard Roiss, CEO al grupului OMV, a primit Steaua României

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp
Roiss Ordensverleihung 2.jpg
Roiss Ordensverleihung 2.jpg

Gerhard Roiss, CEO al grupului OMV, a primit în  24 iunie, la sediul Ambasadei României la Viena,  prestigioasa decorație a statului roman, Steaua României în ordin de ofițer. Distincția a fost acordată  pentru contribuția adusă la creșterea securității energetice în regiune și promovarea parteneriatului economic strategic româno-austriac.

Prestigioasa decorație a fost oferită în numele statului român de către Silvia Davidoiu, ambasador al României în Austria, în prezența a peste o sută de personalități ale vieții publice, economice și culturale din cele două țări. Printre participanții români s-au numărat: Valeriu Zgonea – președintele Camerei Deputaților, Varujan Vosganian – ministrul Economiei, Constantin Niță – ministrul delegat pentru Energie.

Gerhard Roiss a preluat din aprilie 2012 funcţia de director general executiv al OMV, înlocuindu-l pe Wolfgang Ruttenstorfer, care s-a retras la pensie. Anterior, Roiss ocupase din 2002 poziţia de preşedinte adjunct al Consiliului Director, fiind totodată responsabil cu activitatea de rafinare şi marketing, inclusiv pentru produsele petrochimice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel