Urmărește emisiunea live
Georgescu: Termenul pentru prezentarea bugetului, convenit cu FMI, CE şi BM
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, a declarat, marți, că bugetul pentru anul 2013 va fi prezentat la 15 zile după instalarea noului guvern, rezultat în urma alegerilor parlamentare programate în luna decembrie, potrivit unui acord stabilit cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.

Având în vedere că alegerile parlamentare sunt prevăzute pentru ultimul trimestru al acestui an, vicepremierul Florin Georgescu a precizat la finalul unei întâlniri cu Comisia de Buget Finanţe din Parlament, că derogarea faţă de termenul legal de 15 octombrie pentru prezentarea bugetului pentru anul viitor a fost cu FMI, Comisia Europeană şi BM.

"Noul guvern va fi obligat să prezinte bugetul în 15 zile de la instalare (...) Guvernul a stabilit cu acordul FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale că în anii în care alegerile parlamentare sunt plasate în ultimle trei luni ale anului, bugetul să fie prezentat la 15 zile după instalarea noului guvern", a explicat ministrul de Finanțe, citează Mediafax.

Florin Georgescu a precizat că oficialii organismelor internaţionale vor să discute cu un guvern legitim şi ales despre noul buget şi nu în timpul campaniei electorale, amintind, totodată, de situația similară din 2008, când bugetul pentru anul 2009 a fost întârziat și aprobat abia în luna februarie.

Întrebat dacă există totuşi bani pentru reîntregirea salariilor prin majorarea cu 7,4%, ministrul de Finanțe Florin Georgescu a răspuns: "Banii pentru reîntregirea salariilor sunt pentru că se va aplica măsura în prima lună a anului viitor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel