George Stângă, PNL Galați: "Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
George Stângă, președintele PNL Galați, avertizează despre schimbările climatice, care reprezintă  una dintre cea mai mari amenințări la adresa românilor.

„În aceste zile traversăm una dintre cele mai călduroase perioade din istorie. Deja a fost emis primul cod roșu de caniculă din această vară. Este un record în ceea ce privește rapiditatea cu care un asemenea cod a fost emis. Problema și mai gravă este aceea că temperaturile ridicate din această perioadă continuă seceta pe care țara noastră o traversează de luni bune. Culturile agricole sunt puse în pericol, iar în unele zone, inclusiv județul Galați, apa a fost raționalizată.

Toate aceste lucruri sunt cauzate, în primul rând, de schimbările climatice. Ele nu sunt doar o problemă de mediu, ci reprezintă o amenințare atotcuprinzătoare, pentru sănătate, pentru agricultură, pentru economie.

Furtunile (pentru că după o perioadă lungă de caniculă apar și aceste fenomene), temperaturile fluctuante, dar și seceta sunt semne sumbre ale consecințelor pe care schimbările climatice le au asupra planetei.

Dacă nu vom lua măsuri, consecințele vor fi dramatice. Pentru noi toți principala provocare este aceea dacă vom avea curajul să acționăm înainte de a fi prea târziu. Și modul în care răspundem va avea un impact profund asupra lumii pe care o lăsăm în urmă nu doar pentru noi, ci pentru copiii noștri și pentru nepoții noștri.

Mulți vor spune că oamenii nu se vor schimba, că industria nu se va schimba. Eu consider contrariul! Lumea se poate schimba, poate fi mai prietenoasă cu mediul. Doar că trebuie să acționăm acum.

Vezi și: Secetă extremă în România. Gabriela Băncilă (ANM), pericolul averselor torențiale

Însă, trebuie să fim sinceri cu noi: nu vom ajunge la rezultatele dorite peste noapte. Adevărul este că poluarea s-a acumulat în atmosfera noastră, pe teritoriul nostru de zeci de ani în urmă. Va dura mult timp până se stabilizează toate problemele ce afectează schimbările climatice.

Aceasta este o luptă pe care România trebuie să o ducă, iar ea va solicita implicarea noastră, a tuturor. Vom avea nevoie de oameni de știință pentru a găsi noi soluții. Vom avea nevoie de companii care să folosească tehnologii verzi. Vom avea nevoie de constructori care să pună bazele unei noi ere a energiei curate.

Parlamentul, la rândul său, va trebui să creeze un cadru legislativ adaptat nevoilor societății noastre.

Temperaturile din ultimele zile, precum și prognozele sumbre cu privire la recolta din acest an, ar trebui să ne determine să arătăm că putem schimba lucrurile în bine făcând ceea ce trebuie, protejând mediul, reducând poluarea”, a declarat George Stângă, președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, precizează George Stângă, liderul PNL Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel