Data publicării:

George Soros predă ștefeta fiului său, Alex, care vrea să contracareze o eventuală revenire la putere a lui Donald Trump

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Alexander Soros
Foto: Facebook Alexander Soros
Miliardarul George Soros este pe cale să predea controlul organizației pe care o conduce fiului său, Alexander.

Potrivit Wall Street Journal, George Soros este pe cale să predea ștafeta organizației sale fiului său Alexander, care, printre altele, intenționează să lupte împotriva eventualei reveniri la putere a lui Donald Trump, conform Agerpres.

George Soros are 92 de ani și este creatorul rețelei de findații pentru o „societate deschisă“ (Open Society Foundations, OSF) - care susține financiar diverse cauze din întreaga lume. Oganizațiile sale sunt aplecate asupra reformelor economice, judiciare, asupra drepturilor minorităților, refugiaților și libertățenii de exprimare. De cealaltă parte, Alexander, fiul său, are vârsta de 37 de ani.

Într-un interviu publicat duminică de Wall Street Journal, acesta din urmă a explicat că este „mai politic“ decât tatăl său şi că este îngrijorat că Trump ar putea fi reales la Casa Albă în 2024.

„Mi-ar plăcea foarte mult ca banii să nu joace un rol atât de important în politică, dar atâta timp cât cealaltă parte face acest lucru, va trebui să continuăm să îl facem şi noi“, a spus fiul lui George Soros, Alexander.

CITEȘTE ȘI     -    George Soros se opune „aproape instinctiv“ inteligenței artificiale / Miliardarul avertizează asupra riscurilor uriașe la care ne expune AI-ul

Organizațiile lui George Soros ar urma să rămâne pe aceeași direcție și sunt conducerea fiului său: susţinerea democraţiilor, a unor personalităţi politice ale stângii americane etc -, dar vor susţine şi alte cauze ca dreptul la avort sau egalitatea sexelor.

Alexander Soros a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie al OSF în decembrie şi prezidează activităţile politice din cadrul aşa-zisului „super PAC“ (political action committee), structură care acordă fonduri de campanie candidaţilor politici.

Este singurul membru al familiei care face parte din comitetul pentru investiţii al companiei Soros Fund Management, cea mai mare parte din capitalul acesteia de 25 de miliarde dolari urmând să meargă în anii următori la OSF, iar 125 de milioane au fost rezervate comitetului de acţiune politică.

Cunoscut iniţial ca investitor şi speculator, detestat de ultraconservatori şi vizat frecvent de atacuri cu tentă antisemită, George Soros şi-a folosit banii pentru a-şi apăra ideile, de la lupta împotriva apartheidului în Africa de Sud până la susţinerea militanţilor pentru democraţie din regimuri dictatoriale.

CITEȘTE ȘI     -    George Soros: Visul lui Putin s-ar putea dezintegra și nu mai reprezintă o amenințare pentru Europa; contraofensiva Ucrainei va avea succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel