Data actualizării:
Data publicării:

George Soros investește milioane de dolari în Texas, în încercarea de a aduce statul în mâinile democraților

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Miliardarul George Soros a donat recent peste 3 milioane de dolari pentru cel puțin cinci grupuri de stânga din Texas.

Miliardarul George Soros investește sume mari în numerar în Texas, cu scopul de a aduce statul în mâinile democraților, potrivit Fox News.

Soros a contribuit cu peste 3 milioane de dolari la conturile a cel puțin cinci grupuri de stânga din Texas în ultimul an, pentru a ajuta democrații să obțină câștiguri în fortăreața majoritar republicană.

Fox News Digital a raportat în august că Texas Majority PAC, un grup misterios care se poziționează în favoarea democraților, a primit sute de mii de dolari de la Democracy PAC II al lui Soros.

Texas Majority PAC nu fusese lansat public și nici nu existau știri despre el la momentul respectiv. 

Un raport recent al The Texas Tribune a spus că foștii angajați ai campaniei eșuate pentru guvernare a democratului Beto O'Rourke conduc grupul. Acesta a strâns aproape 2,25 milioane de dolari anul trecut.

„Avem nevoie de mai multe milioane de dolari și sute de angajați cu normă întreagă pentru a face acest lucru”, a declarat directorul executiv al grupului, Katherine Fischer, pentru The Texas Tribune, săptămâna trecută. „Texas Majority PAC lucrează cu parteneri din tot statul pentru a crea condițiile care vor face posibilă schimbarea statului”, a mai zis ea..

În înregistrările recente privind finanțarea campaniei din Texas apare ca Soros, și-a oferit toate donațiile până în prezent  acestui grup. Democracy PAC II a oferit grupului 850.000 de dolari în contribuții, în timp ce el a oferit personal 1,4 milioane de dolari. Ei reprezintă totalitatea donațiilor de 2,25 milioane de dolari către PAC.

Mayra Flores, un fost congressman republican și prima femeie de origine mexicană care a făcut parte din Camera Reprezentanților, crede că Soros investește bani în PAC Majority Texas pentru a crește prezența democraților în 2024, deoarece nu vrea ca liderii republicani hispanici ca ea să câștige peste alți hispanici care au votat în mod tradițional albastru.

„Ei văd că hispanicii se îndreaptă către Partidul Republican pentru că își dau seama că suntem partidul prosperității, că vrem să construim o economie puternică, că vrem să asigurăm granița, că vrem să acordăm prioritate oamenilor din această țară și să nu acordăm prioritate oamenilor din afara acestei țări. Și cred că politicile noastre sunt cele care câștigă oamenii, iar lupta este reală", a spus recent Flores. 

„George Soros și Partidul Democrat văd oameni ca mine care rezonează în comunitatea hispanică”, a adăugat ea. „Ei rezonează cu mine. Eu rezonez cu ei. Avem povești similare. Vorbesc spaniolă și engleză. Avem povești similare și împărtășim această legătură.”, a spus ea.

În decembrie, George Soros a dat 250.000 de dolari Proiectului de organizare din Texas, care a fost criticat luna trecută pentru că  a salvat anterior o persoană acuzată  de uciderea mai multor persoane în Texas, inclusiv a părinților săi. 

În plus, el a dat 200.000 de dolari PAC-ului democratic din Dallas și 100.000 de dolari unui grup numit First Tuesday în a doua parte a anului 2023.

Michael Vachon, purtătorul de cuvânt al lui Soros, care conduce și PAC-urile sale pentru Democrație, nu a răspuns solicitării de comentarii a Fox News Digital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel