George Soros a intrat pe piața criptomonedelor. Tranzacționează BITCOIN
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
George Soros a intrat pe piața criptomonedelor după prăbușire. 

George Soros a intrat pe piața criptomonedelor

Potrivit Markets Insider, Soros Fund Management analiza opţiunea de a intra pe piaţa criptomonedelor încă din 2018. Decizia finală i-a aparţinut lui Dawn Fitzpatrick, CEO-ul fondului de hedging. El a dat undă verde tranzacţiilor cu Bitcoin, conform Observator

În ultimele luni, tot mai multe fonduri de hedging au intrat pe piaţa criptomonedelor, iar Dawn Fitzpatrick declara că marii investitori se îndreaptă către această zonă pentru că le este teamă că guvernele şi băncile centrale defavorizează monedele tradiţionale.

Săptămâna trecută, Bitcoin a crescut cu până la 18% şi a atins nivelul de 34.367 de dolari pe unitate. Ether şi XRP sunt alte criptomonede care au înregistrat creşteri în ultima perioadă.

Și Musk va accepta Bitcoin

Între timp, și Elon Musk s-a răzgândit. Elon Musk a anunțat, pe Twitter, că Tesla va relua achiziția de mașini cu bitcoin dacă va exista o confirmare cu privire la faptul că persoanele care minează criptomoneda folosesc în mod rezonabil o energie curată.

Practic, Tesla va accepta bitcoin de la cei care minează folosind energie curată. Miliardarul a scris pe Twitter că ”Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa.” De asemenea, el a explicat că ”atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin”. 

Amintim că, în luna mai, Musk anunțase că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziția de automobile. Atunci, miliardarul făcea referire la impactul minării criptomonedei asupra mediului. 

Vezi și: Moartea românului milionar în criptomonede nu ar fi întâmplătoare. ”Era destul de rău famat”

Infracţiunile cu monede virtuale, greu de identificat. Avertisment de la DNA

Minarea de Bitcoin, consum de energie uriaş. Într-o oră, consum de electricitate cât Olanda într-un an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel