George Simion, stropit cu cerneală. Diana Tache: Reacția Poliției mi s-a părut ușor penibilă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Diana Tache
Sursa foto: Facebook Diana Tache
Jurnalista Diana Tache a vorbit la DC NEWS despre incidentul de la Iași când George Simion a fost stropit cu cerneală.

"Nu știu dacă a fost vreo înscenare sau nu. Comentariul meu, în ziua respectivă a fost unul foarte clar, m-am bucurat că poliția, în sfârșit, după foarte multă vreme, a fost vigilentă și i-a prins pe deținătorii de călimări. N-au rezolvat la Arad, Bacău, Caracal, adică lucrurile astea nu sunt cu putință, dar când e pe bază de călimară, se pare că e într-adevăr pe competență la Poliția Română, motiv pentru care i-a prins", a spus Diana Tache.

Diana Tache: Reacția lui Simion - una firească

"Nu știu ce s-a întâmplat cu cei doi care au aruncat cu cerneală în Simion. Părerea mea este că Simion, culmea deși e politician, a reacționat ca un om normal la toată povestea asta: s-a șters pe față și a continuat băile de mulțime. Totuși, nu a fost singurul politician de vârf care a fost prezent la Iași. 24 ianuarie este despre Iași, nu a stat pe la vreo statuie să își strângă mâinile și să iși facă fotografii cu coroanele. A făcut apel la autorități să nu se lase cu dosar penal. Este o chestiune care eu nici nu am știut unde ar putea fi încadrată.

Am auzit că au fost reținuți cei doi, legitimați și chemați la secție, ca ulterior să se stabilească dacă vor primi amendă sau dacă vor fi prezentați instanței. Atunci mi-am pus întrebarea: Simion știe mai bine Codul Penal decât Poliția Română? Pentru că de aici au izvorât și comparațiile despre care făceam legătură la început, Arad, Bacău și așa mai departe", a mai declarat jurnalista. 

"În concluzie", a continuat Diana Tache, "nu știu ce a fost acolo, știu doar că reacția unei poliții atât de vigilentă încât să îi salte pe cei doi atacatori cu cerneală mi s-a părut ușor penibilă iar reacția lui Simion a fost una firească, absolut firească, a mers mai departe, și-a făcut treaba". 

VEZI ȘI: George Simion, stropit cu cerneală. Anunțăm Poliția și Jandarmeria că urmează o altă „stropire de proporții”, operațiunea anului

Desfășurare de forțe la Iași pentru reținerea tânărului care a aruncat cu cerneală pe fața lui George Simion

A fost desfășurare de forțe la Iași pentru reținerea tânărului care a aruncat cu cerneală pe fața lui George Simion, deși liderul AUR a cerut ca bărbatul să fie lăsat în pace. Cu toate acestea, „oamenii legii” au vrut să arate cât sunt de scrupuloși și l-au dus la audieri pe respectivul tânăr.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect, arătând unde ar trebui să meargă Poliția în viitorul apropiat: urmează o operațiune amplă: o ”stropire de proporții”

Poliția, care nu este în stare să rezolve conflicte trenante cu anii, cum este cazul de la Bolintin Vale, este dură cu „stropitorul cu cerneală”. Până urmă, a fost o nimica toată, în condițiile în care „stropitul”, adică George Simion, a declarat că nu îl interesează incidentul și că nu depune plângere. 

Mai degrabă, n-ar trebui ca Poliția să-l audieze pe organizatorul evenimentului, adică George Simion, din moment ce AUR a făcut hora unirii în centrul Iașului, deși primăria a anulat evenimentele publice din cauza pandemiei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel