George Simion, scandal la Ministerul Energiei. Chirieac spune că, vorbind cronologic, de la Clotilde Armand a început totul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Bogdan Chirieac a comentat evenimentul de la Ministerul Energiei care l-a avut protagonist pe George Simion.

Conferinţa de presă planificată pentru ora 12:30 de ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost amânată, din cauza prezenţei la minister a lui George Simion.

Liderul AUR a fost invitat de un jandarm să părăsească instituția: „Am rugămintea să părăsiți obiectivul împreună cu mine. Ați încălcat regulile de acces. Ați intrat fără să respectați regulile”.

„Sunt demnitar al statului român. Dacă dvs considerați că trebuie să mă luați cu forța, atunci așa să faceți. Dar eu am dreptul să stau aici, să spună domnul ministru ce e cu această taxă pe soare. Trebuie să dea explicații. Domnul ministru e atât de fricos încât s-a închis în birou”, a spus Simion.

Ulterior, mai multe evenimente s-au succedat în sediul Ministerului Energiei (citește cronologia și vezi video AICI).

Potrivit România TV, în această seară, ca urmare a evenimentelor de astăzi de la Ministerul Energiei, George Simion a fost amendat de Jandarmerie cu 500 de lei.

CITEȘTE ȘI     -    Decizie în procesul pornit de AUR cu Ioana Constantin. Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean

Chirieac: Hărțuire cu telefonul specifică doamnei Clotilde Armand

Invitat telefonic la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat evenimentul de la Ministerul Energiei care l-a avut protagonist pe liderul AUR George Simion:

„Ne uităm la un mod de a face politică ce a fost inventat de curând în România de către USR, în mandatul 2016 - 2020, atât la nivel parlamentar, cât și la nivel local. De pildă, un campion al acestui tip de a face politică este doamna, să-i spun primar, că nu găsesc al cuvânt, al Sectorului 1, Clotilde Armand, care intră în tot felul de acțiuni de hărțuire cu telefonul mobil și cu transmisie pe Facebook în diverse chestiuni. E un mod de a face politică și are adepții săi! Domnul Simion și Partidul AUR au procent însemnat în sondaje în momentul acesta.

Mai departe, dacă un parlamentar al României are sau nu dreptul să intre într-o instituție publică să lăsăm acest lucru în seama juriștilor. În opinia mea un parlamentar al României ar trebui să aibă dreptul să intre în orice instituție publică, dar în anumite condiții, adică în urma unei programări sau invitații. În cazul de față era o conferință de presă pentru jurnaliștii acreditați. știm că și la Casa Albă, și la Pentagon... dacă nu ești acreditat nu intri la conferința de presă. În cazul de față, domnul Simion nu era acreditat la această conferință de presă. Nu știm ca dânsul să fie ziarist. Că domnul Virgil Popescu nu a ținut conferința de presă, pot să înțeleg“, a spus Bogdan Chirieac, moment în care moderatoarea Liliana Ruse a intervenit:

„Ce era să facă acolo cu domnul Simion în starea aia? Ce să mai spună Virgil Popescu? S-ar fi transforma într-un circ incredibil! Oricum a fost circ“, a spus Lili Ruse.

CITEȘTE ȘI     -     Chirieac: "USR încearcă să-l transforme în paratrăsnetul nemulţumirilor din România. Atacul REZIST se va intensifica. Sper că nu se va coborî în stradă"

Bogdan Chirieac: Nu cred că a intrat cu forța

„Așa este! A fost un circ, dar nu a intrat ca să fure ceva, nu a intrat într-un interes ascuns, ci în modul acesta cu telefonul pornit și transmisie live pe Facebook“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Poate nu ați reușit să ascultați, dar domnul George Simion a intrat, totuși, fraudulos în minister, împingând un angajat al echipei de pază“, a spus moderatoarea.

„Eu nu cred asta“, a replicat Chirieac, adăugând: „Echipele de pază la sediile ministerelor sunt numeroase și nu e vorba că l-a împins pe cutare de la jandarmerie și poliție. Nu cred că a intrat culcând la pământ, cu un croșeu bine plasat, personalul de pază de la Ministerul Energiei. Asta nu cred! Probabil că a utilizat calitatea sa de parlamentar. Nu cred că s-a intrat neapărat în forță acolo“, a mai spus, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel