George Simion s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan fără permis/ UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
George Simion, preşedintele AUR, s-ar fi ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţiştii rutieri la volan, deşi avea permisul suspendat, transmit surse judiciare. 

UPDATE: DREPT LA REPLICĂ

Dosarul penal întocmit pe numele domnului George Simion, președintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, de către reprezentanții Poliției Municipiului București în urma acuzațiilor de conducere a unui vehicul fără permis, a fost CLASAT.

Acuzațiile și informațiile prezentate în spațiul public și preluate de către mass-media au fost nefondate și false, având drept singur scop servirea unei campanii de denigrare a președintelui Partidului AUR.

Decizia instanței certifică faptul că președintele AUR a avut dreptate în afirmațiile sale cu privire la incidentul invocat de către Poliția Municipiului București.

În numele dreptului la replică vă solicităm publicarea acestui text în integralitatea sa pe site-ul dumneavoastră, în același link unde au fost publicate informațiile.

Știrea inițială

Liderul AUR, George Simion, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Ce spun poliţiştii



"Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei", mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

De asemenea, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă.

"Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile", arată sursa citată.

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare. 

George Simion va merge la IML cu "protestatarii agresaţi de forţele de ordine"

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, va fi prezent vineri, la ora 11,00, la sediul Institutului de Medicină Legală, unde îi va însoţi pe "protestatarii agresaţi azi-noapte de forţele de ordine în Piaţa Victoriei".

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, aceştia vor solicita certificat medico-legal "care să probeze urmele loviturilor şi intervenţiei brutale exercitate de jandarmi în timpul operaţiunii de evacuare forţată".

AUR susţine că o grupă de jandarmi şi mai mulţi poliţişti au intervenit în forţă după ce autocarul Alianţei pentru Unirea Românilor a fost adus şi parcat în zona centrală din Piaţa Victoriei pentru promovarea protestului din 2 octombrie.

"După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forţa în maşină şi scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au fost bruscaţi de forţele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piaţa Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucţioneze în niciun fel traficul rutier şi fără să tulbure liniştea publică", potrivit sursei citate.

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri dimineaţă, că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, "mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei". 

Protest AUR în 2 octombrie, cu invitații livrate prin Poșta Română. Un eșec anunțat de George Simion

Partidul AUR organizează un protest în Piața Universității, duminică, 2 octombrie. Informația a fost livrată și de Poșta Română, care nu a întârziat, prin poștașii plătiți, să aducă anunțurile în cutiile poștale. 

De pe site-ul Poștei Române, aflăm că livrează și astfel de servicii: ”Trimiteri interne, constând în materiale de reclamă, marketing sau publicitate, marketing politic sau publicitate electorală (fluturaşi, flyere, pliante, cataloage, broşuri)”.  Așa a ajuns, probabil, ca anunțul despre protestul de duminică să fie livrat, pe repede înainte, de poștași. 

În timp ce (aparent) plătește pentru astfel de servicii, AUR se laudă că: 

”1. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este unica formațiune politică din România, finanțată exclusiv din contribuțiile voluntare ale membrilor săi de partid. AUR nu are în spatele său oligarhi sau afaceriști abonați la contracte cu statul.

2. AUR nu a primit și nu va primi nici un ban din afara României, nici din est, nici din vest, nici „cu sacul”, nici prin intermediul a tot felul de asociații și fundații străine, care vor doar să subjuge și mai mult pe români.

3. AUR este unicul partid din România care a renunțat benevol la subvenția de stat”. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel