Data actualizării:
Data publicării:

George Simion, răspuns pentru oamenii din comunitatea LGBTQIA+ care se tem să trăiască într-o Românie cu el președinte

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook George Simion
Facebook George Simion

Anca Murgoci l-a întrebat pe George Simion ce le spune oamenilor din comunitatea LGBTQIA+ care se tem să trăiască într-o Românie cu el președinte.

Într-un interviu acordat DC News, Anca Murgoci l-a întrebat pe George Simion, liderul partidului AUR și candidat la președinția României, despre poziția sa față de comunitatea LGBTQIA+ și temerile acesteia privind un viitor cu el în funcția de președinte.

„George Simion iubește pe toată lumea în mod egal. Nu face diferențe între persoanele heterosexuale și homosexuale și nu va duce politici contra lor. Totodată, George Simion, asumat ca președinte AUR, vede căsătoria și formele de asociere între două persoane ca o formă de a da naștere copiilor. Nu sunt adeptul celor care spun că două persoane de același sex ar trebui să adopte copii”, a zis George Simion la DC News.

Bogdan Chirieac a intervenit și l-a întrebat: „Și mai bine ar fi să lăsăm copiii pe stradă sau în orfelinatele groazei din România?...”

„Cu siguranță... nu”, a replicat George Simion.

„Unii mă consideră retrograd pentru că văd baza societății românești ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, a continuat liderul AUR.

Întrebat dacă este de părere că România este pregătită pentru a avea parteneriat civil, liderul AUR ne-a spus: „Eu nu cunosc alt parteneriat decât căsătoria. Sunt legi în vigoare care protejează toți cetățenii. Se pot lăsa moșteniri. Fiecare poate să facă ce vrea în viața personală, în viața sexuală. Nu cred că este un domeniu în care statul trebuie să intervină. Căsătoria este între un bărbat și o femeie. Mai departe... ce face fiecare în dormitorul propriu... este treaba lui”.

Vedeți mai multe în cadrul interviului cu George Simion:

Youtube video image

Parteneriatul civil este o formă legală de recunoaștere a relațiilor între două persoane, care oferă anumite drepturi și responsabilități similare căsătoriei, dar fără a include toate aspectele legale și sociale ale acesteia. Această formă de uniune este adesea disponibilă atât pentru cuplurile de același sex, cât și pentru cuplurile de sex opus.

Parteneriatul civil reprezintă un pas important în recunoașterea și protejarea relațiilor între persoane, oferind un cadru legal care asigură drepturi și beneficii partenerilor. Deși nu echivalează în totalitate cu căsătoria, acesta oferă o alternativă valoroasă pentru cuplurile care doresc să își oficializeze relația și să beneficieze de protecție legală. Deși oferă multe dintre aceleași drepturi, parteneriatul civil poate să nu includă toate beneficiile și recunoașterea socială asociate căsătoriei. De exemplu, în unele jurisdicții, parteneriatul civil nu permite adoptarea comună a copiilor sau nu este recunoscut internațional la același nivel ca și căsătoria.

În prezent, România nu recunoaște oficial parteneriatele civile, deși au existat discuții și propuneri legislative în acest sens. În Franța, de exemplu, parteneriatul civil este cunoscut sub denumirea de „Pacte civil de solidarité” (PACS) și este disponibil atât pentru cuplurile de același sex, cât și pentru cuplurile de sex opus.

Despre adopție

Unii susținători ai valorilor tradiționale consideră că familia trebuie să fie formată dintr-un bărbat și o femeie, și cred că acesta este mediul cel mai potrivit pentru creșterea copiilor.

Există îngrijorări că micuții crescuți de cupluri LGBTQIA+ ar putea fi ținta discriminării și hărțuirii din partea colegilor sau a societății în general.

Pe de altă parte, permițând adopția de către cuplurile LGBTQIA+, societatea promovează valorile diversității și incluziunii, ceea ce poate duce la o comunitate mai tolerantă și mai deschisă.

Adopția de către cuplurile LGBTQIA+ ar putea reduce numărul de copii care trăiesc în orfelinate și azile, unde condițiile sunt adesea precare și unde copiii nu primesc atenția și îngrijirea necesară.

Citește și: Sunt Tudor Polojan, un bărbat gay, și azi vă spun de ce m-am întors în România. Cel mai frumos lucru pe care mi l-a zis o bunică din Italia despre comunitatea LGBT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel