George Simion, gafă. Ce guvern vrea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto George Simion Facebook / Arhivă
foto George Simion Facebook / Arhivă
George Simion, copreședinte al AUR, a spus, marți, ce fel de Guvern își dorește. 

„Nu vom intra la guvernare, propunem un guvern de specialiști sau suntem de acord și cu varianta alegerilor anticipate”, a spus George Simion în fața presei. „O să vă arătăm tuturor ce se întâmplă în ședința Biroului Permanent Reunit. O să fiu în direct pe Facebook, toată lumea o să vadă”, a adăugat acesta.

Întrebat ulterior de presă dacă dorește un „guvern tehnocrat”, George Simion a spus: „Nu! Dorim un guvern de specialiști sau alegeri anticipate!”

TEHNOCRAȚÍE s. f. 1. Orientare în sociologia și politologia contemporană potrivit căreia rolul în conducerea societății trebuie să revină specialiștilor din diverse domenii. 2. Sistem de guvernare controlat de tehnicieni, îndeosebi experți tehnici, ca alternativă la cel în care conducerea o au factorii politici. ♦ Intelectualitate tehnică (cu rol conducător). – Din fr. technocratie

Miniştrii USR PLUS și-au depus demisiile. A patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii de cenzură 

Criza guvernamentală generată de demiterea ministrului Justiţiei continuă marţi. Vicepremierul Dan Barna și miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la cabinetul premierului, a anunțat Dan Barna: „Am făcut ceea ce am anunțat. Mergem mai departe”.

De la ora 11.00, are loc a patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR, după ce, în primele trei, fie nu s-a întrunit cvorumul, fie au existat discuţii de procedură şi de legalitate a moţiunii. Marţi după-amiază, Dan Barna se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis, la invitaţia acestuia.

Criza guvernamentală a fost generată, în 1 septembrie, de revocarea din funcţie a ministrului Justiţiei Stelian Ion. Premierul a motivat decizia prin refuzul ministrului Justiţiei de a aviza Programul de investiţii Anghel Saligny, văzut de Guvern şi PNL ca un program de dezvoltare locală, dar considerat de către USR PLUS ca o ”hoţie”, un program prin care premierul ”cumpără” voturi în lupta internă şi partid.  

Proiectul de investiţii a fost aprobat ulterior, iar luni seară OUG a fost publicată în Monitorul Oficial.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel