George Simion, candidat la prezidenţiale? Chirieac, după nunta liderului AUR: Sunt convins că 1 milion de români au văzut nunta din străinătate
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook George Simion
Sursa foto: Facebook George Simion
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus de ce crede că George Simion va fi, în opinia sa, candidatul AUR la prezidențiale, după nunta cu Ilinca. 

"Cred, cu putere, că domnul George Simion va fi candidatul AUR la prezidențiale. Pur și simplu, s-au lansat aceste nume (n.red. Cristian Diaconescu, Mircea Diaconu, Chris Terhes) respectabile, deși Cris Terhes are un comportament ciudat, ca să nu spunem altfel. Însă Cristian Diaconescu și Mircea Diaconu, fără doar și poate, sunt nume respectabile, dar nu cred că va fi cazul ca aceștia să fie candidați la prezidențiale din partea AUR, ci George Simion. Și dacă reușește să umple acest vid politic, care este zona de opoziție, în acest moment, George Simion ar putea să intre chiar și în turul al doilea, la alegerile prezidențiale, după care, știți bine, acolo se fac cu totul alte calcule.", a spus Bogdan Chirieac.

Capital electoral câştigat după nuntă

"Nu e vorba doar de oamenii prezenți acolo, la nuntă, ci este vorba de milioanele de oameni din țară și din străinătate. Sunt convins că 1 milion de români au văzut această nuntă din străinătate, fiindcă la ultimele alegeri, după cum ați văzut, s-a votat AUR, nu s-a mai votat USR și președintele Iohannis (... ) Din milioanele de oameni care au urmărit la televizor această nuntă, probabil că, astăzi, George Simion a obținut mulți adepți, foarte mulți adepți. Sigur că nu toți cei care s-au uitat la televizor, dar, pe de o parte, cred că nivelul său de notorietate a crescut spectaculos astăzi și, pe de altă parte, cred că multă lume se va uita cu atenție la el. Practic, a câștigat foarte mulți simpatizanți pentru el și partidul său.", a mai precizat Chirieac la România TV.

"Sunt câteva luni de când AUR nu s-a mai văzut"

"George Simion s-a adresat marii mase de români, care trebuia să afle de domnia sa și pe fondul acesta de petrecere să își facă cunoscut programul, ideile, după o perioadă importantă, pentru că sunt câteva luni de când AUR nu s-a mai văzut, de la sfârșitul pandemiei, când a crescut în sondaje spre 25%, fiindcă era împotriva măsurilor de restricționare. Când s-a terminat cu Covidul, masca și restricțiile, AUR s-a dus înapoi către 10%. Acum, să vedem, pe acest fond, ce predicate va folosi Simion și partidul său pentru a-și ridica, din nou, partidul!", a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel