George Simion, acuzat că ar fi înscenat episodul cu cerneala: „Știa că va veni. A închis ochii”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Capturi video Facebook @George Simion. Colaj DC News
Foto: Capturi video Facebook @George Simion. Colaj DC News
George Simion este acuzat de președintele unei asociații civice din Iași că ar fi regizat incidentul cu cerneala. 

Președintele Asociației „Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, este de părere că incidentul de ieri, de la Iași, în centrul căruia s-a aflat liderul AUR, George Simion, ar fi fost o înscenare. La manifestația organizată fără autorizare, George Simion a fost stropit cu cerneală. 

Ionel Apostol a declarat, potrivit ȘtirileProTV, că „este mai mult decât evident că a fost o înscenare.”

„Când persoana respectivă s-a apropiat de domnul Simion, domnul Simion știa că va veni să-i dea cu cerneală. A închis doar ochii instantaneu și n-a schițat niciun gest.”, a mai explicat președintele asociației civice. 

Și liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, spune că nu are convingerea că „tot scandalul de la Iași nu a fost provocat”.

„Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.

Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență. Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol.”, a scris Muraru pe Facebook.

AUR a organizat o horă în centrul Iașiului, deși Primăria a anulat evenimentele din cauza pandemiei

Mai mulți membri și simpatizanți AUR au organizat luni, 24 ianuarie, la Iași, un eveniment de celebrare a unirii. Primăria Iași a anulat însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. (Detalii, AICI.)

„Eram în horă și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani, politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Nu este motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă... Noi îl iubim!”, a spus, la Antena 3, George Simion.

Momentul a fost comentat de analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. „Atunci când faci politică la firul ierbii, cum face domnul Simion, se pot întâmpla și astfel de lucruri. Cu siguranță, este regretabil ce s-a întâmplat și acest mod de manifestare nu trebuie încurajat sub nicio formă. (...) Domnul Simion, cu cerneala pe el, și-a continuat acțiunea. Nu a încercat să ascundă sau să se retragă”, a spus Bogdan Chirieac. Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel