Campania Cumințenia Pământului, anchetată. Legea nu permite restituirea donațiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
George Ivașcu, ministrul Culturii
George Ivașcu, ministrul Culturii
Dacian Cioloș a stabilit prin hotărâre de guvern restituirea sumelor colectate în campania ”Cumințenia Pământului”. Legea nu permite, însă, restituirea donațiilor. Corpul de Control al guvernului va comunica în scurt timp un set de măsuri, anunță ministrul Culturii, George Ivașcu.  

Tehnocrații au stabilit ca sumele colectate pentru statuia Cumințenia Pământului să fie returnate până la 31 decembrie 2016. Deși au stat în Palatul Victoria încă o lună, nu au făcut nimic pentru restituirea donațiilor. Subiectul a fost dezbătut joi seara, la TVR, în cadrul emisiunii „România 9".

Ministrul Culturii, George Ivașcu, invitatul lui Ionuț Cristache, a anunțat că sunt investigate eventualele nereguli care au existat în cheta publică pentru opera lui Constantin Bâncuși. De asemenea, a chemat Corpul de Control al prim-ministrului pentru a da un verdict ferm și pentru a comunica măsurile care se impun.

„Sunt oameni de bună credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată și trebuie găsit un mecanism prin care oamenii să-și recupereze banii. Trebuie să vedem exact istoricul acestei povești, iar Corpul de Control va da setul de măsuri care va fi comunicat transparent, public", a declarat George Ivașcu. „Este un mecanism financiar. Ministerul de Finanțe este alături de noi în acest caz. Aștept un răspuns oficial și o limpezire", a precizat George Ivașcu la TVR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel