George Cosac (FR Tenis), despre obiectivul ”realist” la JO Paris: Oricare poate obține o performanță deosebită
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Obiectivul jucătoarelor de tenis la Jocurile Olimpice de la Paris este unul ”realist” și care poate fi îndeplinit de oricare dintre cele patru sportive românce, susține președintele FR Tenis, George Cosac.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, susține că după calificarea celor patru jucătoare la Jocurile Olimpice de la Paris, unde turneul de tenis se va desfășura în perioada 27 iulie - 4 august, obiectivul acestora este unul realist, care poate fi îndeplinit. Turneul de tenis va avea loc în complexul de la Roland Garros, care găzduiește cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

”Din punctul meu de vedere avem, un obiectiv realist. Adică avem un sfert de finală, o clasare pe locurile 5-8 și una pe locurile 9-16.

Cred că oricare dintre sportive, că este Irina Begu, că este Ana Bogdan sau Jacqueline Cristian, sau o fi Irina Begu împreună cu Monica Niculescu, la dublu, sau Jacqueline împreună cu Ana Bogdan la dublu, eu cred că oricare dintre aceste sportive poate face o figură frumoasă și poate obține o performanță deosebită, având în vedere că la tenis au fost întotdeauna surprize foarte mari la Jocurile Olimpice”, a declarat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, citat de Agerpres.

De asemenea, oficialul FRT a afirmat că în planul federației era calificarea a patru sportivi, obiectiv îndeplinit de Ana Bogdan, Jaqueline Cristian (acestea fiind jucătoarele care, în aprilie, au calificat România în turneul final al Billie Jean King Cup), Irina Begu și Monica Niculescu. Aceasta din urmă, în vârstă de 36 de ani, este jucătoarea cu cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

”Noi am avut ca obiectiv calificarea a patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Și am îndeplinit acest prim obiectiv, calificarea acestui număr de sportivi.

Sigur, am fost la un pas să mergem și cu al cincilea, și aici mă refer la Gabi Ruse, care, din păcate, a fost accidentată câteva luni bune.

Pentru că parcursul ei a fost extraordinar la dublu, adică locul 3 la Roland Garros și apoi câștigătoare a unui challenger și așa mai departe. Cred că dacă deadline-ul ar fi fost două săptămâni mai târziu, ar fi putut participa și ea, și practic să avem o a cincea jucătoare.

Dar așa cum v-am zis, ne-am asumat acest obiectiv, calificarea a patru sportivi și este îndeplinit. Acum așteptăm să îl îndeplinim și din punct de vedere al performanței”, a adăugat George Cosac.

Citește și: Simona Halep: „Nu sunt o mașină”. Sportiva anunță că își va prelungi pauza

Simona Halep, doar o prezență la Jocurile Olimpice

În ceea ce o privește pe Simona Halep, aceasta va rămâne cu o singură prezență la Jocurile Olimpice, la Londra 2012, deși s-a încercat obținerea unui wild-card pentru actuala ediție.

George Cosac a subliniat că având în vedere faptul că Simona Halep a fost lider mondial și o jucătoare care și-a aduc contribuția în confruntările pe echipe, aceasta ar fi meritat o calificare la Jocurile Olimpice.

”Sigur un număr unu mondial avea toate șansele și toate argumentele să obțină și o medalie la Jocurile Olimpice.

Din păcate, nu a fost să fie, nu s-a legat nici la Rio (n.r. 2016), nici în Japonia (n.r. ediție disputată în 2021, din cauza pandemiei), când a fost accidentată, și în anul acela nu a putut participa nici la Wimbledon, nici la Roland Garros. Există acest tip de sportivi”.

Cosac: La Jocurile Olimpice poate apărea o surpriză, în tenis apar mereu

George Cosac s-a arătat încrezător și în posibilitatea obținerii unei medalii olimpice la Paris, având în vedere surprizele care au avut loc la edițiile precedente ale Jocurilor Olimpice.

”Sunt încrezător în obținerea unei medalii olimpice, la fel de încrezător ca atunci când am afirmat că România are puterea de a câștiga Billie Jean King Cup. Dar acolo este altceva, acolo se joacă pe echipe, aici este probă individuală și probă de dublu. și gândeam atunci, și rămân la aceeași idee, că putem avea o echipă foarte bună, că putem beneficia de aportul celor mai bune sportive, care vor fi cel mai în formă la vremea respectivă.

Să nu uităm că la Jocurile Olimpice nu vor merge nici Simona Halep, nici Sorana Cîrstea. Mai este timp până în 14 noiembrie, când vom juca împotriva Japoniei, ca fetele să fie sănătoase în primul rând și să își dorească să facă parte din echipa României de Billie Jean King Cup. Dar și la Jocurile Olimpice poate apărea o surpriză, în tenis apar mereu. Dacă ne uităm la câștigătoarele ultimelor ediții au fost destule surprize. Au fost surprize foarte mari la Jocurile Olimpice”, a afirmat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel