Geoană, răspuns pentru Ciolacu care a zis că nu crede în 'ciorbe reîncălzite'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mircea Geoană a răspuns afirmațiilor lui Marcel Ciolacu, care a spus că nu crede 'în ciorbe reîncălzite', cu referire la posibilitatea unei candidaturi a secretarului general adjunct al NATO la alegerile prezidențiale 2024.

'În primul rând, afirmațiile sale nu le consider ca fiind atacuri. Eu îl înțeleg foarte bine pe Marcel. Am mâncat și eu pâinea acesta, am făcut și eu job-ul acesta, am toată simpatia pentru el. Și știu că este, în clipa de față, extrem de frământat pentru că știe și el, precum știu și eu și alții, care am condus acest partid în anii precedenți, faptul că, dacă nu livrează la prezidențiale, cariera lui politică este în mare, mare cumpănă.', a spus Mircea Geoană, într-un interviu la Digi 24.

'Prin urmare, o mare obligație de rezultat are. Are obligația să conducă partidul și să facă ceea ce crede că e bine pentru țară. Însă eu mă uit cu oarecare distanță și amuzament față de aceste chestiuni. Iar apropo de valori de stânga și de ceea ce vor românii, cred că, aici, avem cu toții, în spatele nostru și eu, cel puțin, profunde valori de stânga. Am o profundă afecțiune pentru partid și pentru cei care m-au votat în 2009', a spus Geoană.

'Eu nu mă schimb. Tot acesta sunt! Faptul că vin după atâția ani de la NATO consider că este un plus. Încă o dată, am mâncat pâinea asta, înțeleg de ce este frământat și are, uneori, acest tip de comentarii. Să lăsăm anul electoral să își ducă la bun sfârșit ciclul său logic, respectiv, europarlamentare, parlamentare și abia apoi prezidențiale. Cred cu tărie că un  om cu valori de stânga poate și trebuie să ajungă președintele României, după 20 de ani de altceva. Cine va fi acela, cu ce susținere, independent, nedependent, super-dependent, vom vedea ce vor decide românii la anul.', a mai spus Mircea Geoană.

Ce a spus Ciolacu despre Geoană

'Foarte bine, să candideze. Din ce am văzut în sondaje, părerea mea e că nici nu mai are rost să facem alegeri. Sunt câștigate de domnul Geoană. Părerea mea este că nu mai are rost să le mai facem la asemenea cifre. Am o reținere față de președinții Partidului Social-Democrat, care atunci când s-au supărat pe partid și-au făcut alte formațiuni. Majoritatea președinților PSD au fost dați afară, eu sper să nu fiu exclus și, cu certitudine, nu o să-mi fac nici partid.', a spus Marcel Ciolacu.

'Cred că e mult prea prematură discuția, din câte știu eu domnul Geoană este secretar general adjunct la NATO, încă are o misiune de îndeplinit. Înțeleg intențiile domniei sale, nu am nici-o problemă, partidul va decide la momentul respectiv. Aș vedea totuși un om mai de stânga, mult mai aplicat și încă în vâltoarea realității din România. Nu cred în ciorbe reîncălzite'., a zis Ciolacu. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel