Geoană, despre valorificarea potenţialului autohton: România – o putere agro-industrială europeană şi mondială
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Geoană
Geoană
Cu prilejul alocuţiunii rostite la Universitatea de Stiinţele Vieţii din Timişoara, la deschiderea anului universitar, Secretarul General Adjunct şi şeful Boardului de Inovare al NATO, Mircea Geoană, a declarat:

„Punerea în valoare a potenţialului agro-industrial al României trebuie să meargă mână în mână cu o nouă viziune asupra rolului mediului rural, într-un model economic si social românesc regândit. Irlanda îşi propune să îşi dezvolte mediul rural pentru a atrage 1 milion de cetăţeni din urbanul mare şi din diaspora, până în 2040. Agro-turismul poate avea o contribuţie mult mai mare la depăşirea modestei cifre de 5%  aport la PIB a turismului, servind inclusiv la repopularea satului românesc şi la repatrierea celor din diaspora cu experienţă în industria ospitalităţii. N-am să uit niciodată ce mi-a spus un îndrăgostit de România, astăzi Regele Charles al III-lea al Marii Britanii: <Aveţi un patrimoniu atât de frumos, aveţi grijă de el, fiţi mândri de el. Aveţi grijă de ţara voastră!>. Acesta este nivelul de ambiţie pe care voi, profesioniştii şi liderii domeniului, vă chem să vi-l propuneţi: România – o putere agro-industrială europeană şi mondială”.

VEZI ȘI: Geoană: În orice furtună, se ascund numeroase oportunităţi. Acesta trebuie să fie nivelul nostru de ambiţie

Adresându-se studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii de la Timişoara, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2022-2023, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, s-a adresat, în anumite pasaje ale alocuţiunii sale, tuturor românilor.

„În acest nou moment de cotitură în istoria naţiunii, acesta trebuie să fie nivelul nostru de ambiţie: Să ne propunem să realizăm un Salt Istoric, de la natiune în eternă dezvoltare la acela de stat dezvoltat. De la periferia, în inima Europei. De la copiii ascultători, la co-decidenţi ai proiectului european. Un salt de voinţă, de mentalitate, de inteligenţă, de efort şi de morală. Un salt care să cuprindă nu doar viaţa politică, ci şi economia, educaţia, societatea. Un salt unitar către un nou ţel. (…) Momentul este propice. Căci în orice criză, în orice furtună, se ascund numeroase oportunităţi. (…) Decât să arătăm cu degetul, este mai important ca noi să înţelegem că nu mai e timp de pierdut”, a transmis Mircea Geoană, adăugând:

„Aşa cum spunea Regele Mihai, al cărui nume Universitatea voastră îl poartă cu mândrie: Nicio izbandă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine. Țara îşi dobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel