Geoană: Angajamentul României faţă de NATO, de nezdruncinat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mircea-geoana
mircea-geoana

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană,  a declarat luni că angajamentul României faţă de Alianţa Nord-Atlantică este de nezdruncinat.

"Avem trupe în Afganistan, avem practic trupe peste tot, dar încă trebuie să spun că România nu face eforturi pe măsura capacităţii sale. Avem ambiţii, putere, forţă şi ambiţia de a deveni un aliat puternic", a afirmat Geoană, în cadrul celei de-a 57-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO.

El a spus că toţi membrii NATO trebuie să se angajeze într-un război împotriva sărăciei şi excluziunii pentru că numai aşa pot face faţă terorismului şi ameninţărilor nucleare.

"Angajamentul nostru este o contribuţie la securitate. Ratificarea Tratatului va fi adoptată în Parlamentul României fără probleme până la sfârşitul acestui an", a precizat preşedintele Senatului.

Totodată, Mircea Geoană  a subliniat că România doreşte să devină un aliat "mai angajat" în activităţile Uniunii Europene.

De asemenea, Mircea Geoană a spus că lumea modernă are de-a face cu riscuri nu numai "tradiţionale, dar şi financiare".

"Principalul risc care ameninţă securitatea noastră acum este reprezentată de noi înşine, de a ne întoarce la politica arătatului cu degetul, riscul de a ieşi din această criză financiară şi economică mai slabi, divizaţi, şi naţionalişti sau izolaţionişti, fără principii, fără idealuri", a mai spus Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel