Data actualizării:
Data publicării:

Generația Z crede că liderii de la Davos vor să facă lumea un loc mai bun

Autor: Ion Voicu | Categorie: Stiri
WhatsApp
La Forumul Economic de la Davos s-au reunit în aceste zile reprezentanți ai marilor organizații internaționale, a peste 100 de guverne, precum și lideri din finanțe, industrie sau societatea civilă. 

Potrivit publicației Politico, întâlnire anuală a Forumului Economic Mondial, având tema "Rebuilding Trust" (Reconstruirea Încrederii), a reușit să convingă publicul tânăr că își merită  numele.

Un sondaj realizat de Salesforce, în parteneriat cu YouGov, a chestionat peste 6.000 de persoane din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Elveția, unde are loc în fiecare ianuarie întâlnirea anuală a Forumului Economic de la Davos. Cercetarea sociologică a căutat să afle ce cred oamenii despre adunarea elitelor globale. Forumul a fost mult timp criticat ca fiind mai mult un pretext pentru o minivacanță a celor foarte bogați și puternicim un prilej de etalare a luxului și puterii, fără rezultate concrete în lumea reală.

Rezultatele din 2024 sunt surprinzătoare. Majoritatea cetățenilor chestionați (54%) sunt optimiști cu privire la capacitatea liderilor din politică și afaceri de realiza lucruri bune la Davos. Și mai surprinzător, dintre toți cei chestionați, tinerii care aparțin Generației Z sunt cei mai entuziasmați  de actualii lideri ai lumii. Peste 60% dintre respondenții născuți între 1989 și 2012 cred în capacitatea liderilor de la summit de a-și folosi influența pentru a face lumea un loc mai bun.

Generația Z cuprinde persoanele născute  între 1997 si 2012. Majoritatea membrilor Generației Z au folosit tehnologia digitală de la o vârstă fragedă și sunt familiarizați cu internetul și cu social media, dar nu sunt neapărat alfabetizați digital, conform Wikipedia. 

Potrivit unui sondaj comandat de Business Insider, mai mult de jumătate dintre angajatori au declarat că tinerii din Generația Z au dificultăți în a menține contactul vizual în timpul interviului pentru job, iar 50% au spus că aceștia solicită salarii și compensații nerezonabile. În aproape 20% din cazuri, au spus cei intervievați de BI, absolvenții care au terminat recent colegiul vin la interviul de angajare însoțiți de un părinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel