Generaţia Disney din jurnalism. Radu Şerbănescu: Înainte, nici cu gândul nu visai. E cel mai bun moment
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (cottonbro)
Sursă foto: Pexels (cottonbro)
Val Vâlcu, Radu Șerbănescu și Alex Vlădescu au vorbit despre parcursul unui tânăr jurnalist în domeniu, dar şi despre avantajele din ziua de azi. 

”Acum vorbesc pentru cei care vor să intre în presă, fie că sunt sau nu la facultate. A fost o perioadă ceva mai complicată după anii 2000, când erau foarte mulți bani băgați în presa aia, cu Vântu și așa mai departe, perioada aia cu Realitatea și Antena, când ridicau un elicopter. Nu știu dacă oamenii își amintesc, dar în momentul respectiv se ridicau elicoptere ca să se filmeze niște știri banale. Adică erau niște bani băgați în presă, niște sume enorme. Ei bine, dacă oamenii care sunt acum la FJSC ar fi fost atunci la facultate, le-ar fi fost greu să intre în presă. Eu când m-am dus la Realitatea, de exemplu, deși aveam vreo doi ani de presă în spate și de stand-up-uri, nu m-au lăsat să fac un live, o transmisiune, decât după niște luni, când s-au asigurat că mă pricep.

Acum, ca să le dau vestea bună, în perioada asta este mult mai ușor. Pentru o tânără acum, care vrea să intre în presă, dacă i se pare că merită să intre în presă, este mult mai ușor. Răspunsul la întrebarea ”vreau să intru în presă și să mă fac prezentator”, eu i-aș spune că e cel mai bun moment. De când lucrez eu în presă nu a fost niciodată atât de ușor să pătrunzi”, a afirmat Radu Șerbănescu, jurnalist România TV, în interviul acordat pentru DC News și DC News TV. 

”N-aș spune, Radu, că e ușor să ajungi prezentator, pentru că, de fapt, e un deficit de reporteri sau de jurnaliști până la urmă, dar este o inflație de prezentatori acum”, a spus Alex Vlădescu, reporter Antena 3. 

”Eu ziceam doar că era mult mai greu înainte. Înainte nici cu gândul nu visai. Înainte erau niște oameni acolo, era foarte greu”, a completat Șerbănescu. 

Studenții de la jurnalism, geneația Disney

”Uite, mi-a spus o studentă, apropo de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în anul I îi pregătesc colegii mei să înțeleagă sistemul. Ce este Parlamentul, de ce procurorul e diferit de judecător, cum funcționează instituțiile statului, lucruri absolut necesare. Am ținut locul unui coleg la un curs și studenta a zis ”orice dați-mi orice, dar nu politică”. Dar de ce nu vreți politică? ”Păi să vă explic: noi venim din lumea Disney, până acum am stat pe toate canalele astea de tineret, filme cu eroi din universul Marvel. Asta cu Parlamentul, cu decretul, cu ordonanța de urgență sunt mai puține, avem dificultăți, nu știm personajele, cine a fost ministrul Transporturilor în 2007, când a început sau s-a sfârșit nu știu ce autostradă, aici nu ne descurcăm. Ce minister face autostrăzi, ce minister organizează spitale și aici avem mari probleme. Toți își doresc să îmbine, vor să lucreze undeva unde să le fac plăcere. Păi da, dar plăcerile costă. Teatrul, filmul, excursiile te costă. Nu îți dă nimeni bani să mergi în excursii, să călătorești”, a replicat gazda emisiunii, Val Vâlcu. 

”Da, dar o meserie făcută cu pasiune, până la urmă o faci mult mai ușor”, a spus Vlădescu. 

”Bineînțeles, dar trebuie să și muncești pentru asta, trebuie să înțelegi de unde începe, de unde se termină o lege, ce e un referendum”, a intervenit Vâlcu. 

”Mai ales că astea sunt lucrurile care contează până la urmă”, a conchis Vlădescu. 

Vezi emisiunea integrală AICI: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel