Data publicării:

Generalul Virgil Bălăceanu a spus unde în România ar putea fi amplasat hub-ul de antrenament pentru piloții de F-16

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay

Generalul Virgil Bălăceanu a spus unde în România ar putea fi amplasat hub-ul de antrenament pentru piloții de F-16.

Klaus Iohannis a anunțat de la summitul NATO că România va găzdui un hub regional de antrenament pentru piloții de F-16. Generalul Virgil Bălăceanu a spus la Antena 3 CNN când ar putea fi gata acest hub, dar și unde ar putea fi amplasat.

VEZI ȘI: Când va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16. Un centru de instruire va fi şi în România

Virgil Bălăceanu: Nu cred că va fi doar un singur loc

"În primul rând, nu cred că va fi doar un singur loc, ca să nu începem să căutăm pe hartă un singur punct. De ce? pentru că un astfel de hub înseamnă mai multe sloturi care la rândul lor înseamnă învățământ, instruire, crearea de deprinderi, apoi exerciții pe simulatoare, după care începerea elementelor de zbor și în final, foarte important, aspectele de luptă. Până la aspectele de luptă sunt necesare ideile de a utiliza aeronava, după care înseamnă utilizarea ei în timpul luptei. Toate acestea se vor face în diferite puncte, nu totul într-un singur loc.

Dar, eu cred că cu sprijinul producătorului, pentru că nimic nu se poate face fără sprijinul producătorului acestor echipamente, fără sprijinul fabricanților de muniții, fără sprijinul celor care au instruit până acum și care la rândul lor vor delega instructori, fără acest sprijin să zicem multilateral, și eu am văzut că pot fi 10-11 națiuni înglobate în acest lucru, fără sprijinul lor nu se poate reuși.

Când s-ar putea să fie gata hub-ul din România

Așadar, înseamnă că cel puțin 2-3 luni vor trece până când toate aceste facilități, la un loc formând un hub, să poată fi puse în funcțiune și să aibă și primele rezultate, să zicem, chiar dacă nu toate vor intra în același timp în funcțiune. De exemplu, partea de instruire la aeronave în timpul zborului pentru luptă s-ar putea să nu trebuiască să intre neapărat până în noiembrie-decembrie anul acesta, ci la începutul anului viitor, dar celelalte s-ar putea ca în câteva luni să fie gata pentru a fi utilizate", a spus generalul Virgil Bălăceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel