Generalul-locotenent Daniel Petrescu, noul șef al Armatei. Klaus Iohannis, anunţ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a anunţat cine este noul şef al Armatei Române.

La finalul şedinţei CSAT de miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat cine este noul şef al Armatei Române. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat, miercuri, numirea general-locotenentului Daniel Petrescu ca şef al Statului Major al Apărării.

"Am avut astăzi pe ordinea de zi avizarea numiri noului şef al Armatei, în persoana domnului general-locotenent Petrescu. Un militar cunoscut, respectat, eminent, care a fost avizat favorabil pentru poziţia de şef al Armatei Române", a declarat Klaus Iohannis la finalul şedinţei CSAT de miercuri seara.

Cine este generalul Daniel Petrescu

Din august 2017, generalul Daniel Petrescu a fost comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE). Potrivit site-ului oficial al MND-SE, experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații.

La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 - octombrie 2008). A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 - august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

La nivel operativ, a fost șef de stat major al Centrului de Conducere Operațională (2010 - 2013), structură destinată coordonării contingentelor românești participante în teatrele de operații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel