Generalul Dumitru Dumbravă, către reporteri: Să vorbesc? Asta ar însemna că influențez martorii / Ce spune despre „câmpul tactic“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN
Generalul Dumitru Dumbravă a avut un scurt dialog cu reprezentanții presei, luni dimineață, când a mers la Poliție să semneze controlul judiciar.

Generalul Dumitru Dumbravă a mers în această dimineață la Poliție pentru a semna controlul judiciar. Acesta a fost așteptat de reporterul Antena 3 CNN, care i-a pus câteva întrebări:

„Să vorbesc? Asta ar însemna că influențez martorii“, a spus generalul.

„Ați influența magistrați? Câți ați influențat, că așa spune domnul Hideg?“, a întrebat reporterul Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI        -      Elena Udrea, prima reacție după cazul Coldea la DNA

Foto: Antena 3 CNN

„Că eu sunt stăpânul câmpului tactic sau ... (neinteligibil)“, a precizat Dumitru Dumbravă.

„Da! Ați continuat acest câmp tactic?“, a insistat reporterul.

„Dacă aveți întrebări, autoritățile publice vă pot răspunde. Eu îmi fac îndatoririle“, a continuat Dumbravă.

„Păi și cum vă apărați? Care este punctul dumneavoastră de vedere?“, a întrebat reporterul Antena 3 CNN.

„În niciun caz la televizor“, a mai spus Dumitru Dumbravă.

Generalii Dumitru Dumbravă și Florian Coldea urmează să meargă din nou la Direcția Națională Anticorupție pentru a face percheziția informatică.  

CITEȘTE ȘI       -      Băsescu, despre Coldea: Dacă este adevărat ce se vehiculează, trebuie să facă pușcărie

Reamintim că generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost inculpați într-un dosar de trafic de influență, după ce au fost audiați mai bine de 15 ore, și plasați sub control judiciar. 

Atât Coldea, cât și Dumbravă, au plătit câte o cauțiune de 500.000 de lei pentru a fi lăsați în libertate.

În seara zilei de 24 mai, Florian Coldea a transmis un comunicat în care precizează că se consideră nevinovat și are încredere că justiția din România își va face treaba.

„Având în vedere decizia procurorilor DNA de dispunere a măsurii de punere în mișcare a acțiunii penale, în dosarul cu nr. 52/1/P/2024, urmare a sesizării acestora în contextul unui denunț formulat de o persoană condamnată în prima instanța, țin să precizez următoarele:

- Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat;

- Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât că demnitar al statului român, cât și că persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege;

- Am încredere în justiția din România, așa cum am avut întotdeauna, pentru a-mi susține și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc;

- Pe parcursul desfășurării procesului penal, voi susține cu onestitate și promptitudine toate demersurile legale și voi colabora pe deplin cu organele de cercetare penală pentru stabilirea adevărului și nevinovăției mele;

- În condițiile intenselor campanii mediatice interesate, pe care le derulează anumite trusturi media, cu promovarea de afirmații defăimătoare la adresa mea care nu au nicio legătură cu realitatea și cu interesul public, ci cu interese obscure ale unor personaje decredibilizate, nu voi face alte declarații publice înainte de finalizarea anchetei“, a transmis fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel