Generalul Cristian Barbu: Putin a deschis un nou front extrem de distructiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Generalul Cristian Barbu: Putin a deschis un nou front extrem de distructiv / Foto: Kremlin.ru
Generalul Cristian Barbu: Putin a deschis un nou front extrem de distructiv / Foto: Kremlin.ru
Generalul Cristian Barbu a explicat ce ar putea urma în războiul din Ucraina.

Generalul Cristian Barbu, fost comandant al Academiei Tehnice Militare, a analizat ultimele date venite de pe frontul din Ucraina și a explicat ce ar putea urma în războiul declanșat de Rusia.

"Nu avem niciun fel de dubiu că războiul va merge mai departe, cu toate consecințele lui distructive. Ne gândim la faptul că armata ucraineană va continua ofensiva atât în sud, unde este extrem de interesată ca până la debutul iernii, adică în circa trei săptămâni, să ocupe cât mai mult teritoriu către Herson și eventual cu dispunerea forțelor pe peninsula Crimeea. În nord-est, de asemenea, forțele sunt gata să intre în Lugansk și Donețk cât mai mult, tot pentru a obține o poziție cât se poate de avantajoasă.

Generalul Cristian Barbu: Putin a deschis un nou front extrem de distructiv

În schimb, constatăm că Putin, așa cum de altfel de anunțau unii oficiali, a deschis un nou front extrem de distructiv. Este vorba despre lupta cu civilii, lupta cu oamenii care stau acasă, oamenii care vor să aibă grijă de copii, să aibă grijă de familie și se trezesc cu bomba deasupra capului. Este o situație de teroare și cel care generează o astfel de teroare nu se poate numi decât terorist. Vă dați seama că în momentul în care îi lași pe oameni fără curent electric, fără apă, fără sursă de supraviețuire, distrugi infrastructura civilă și infrastructura energetică, nu înseamnă decât că acela care o face este un terorist care în mod conștient, deliberat, face astfel de acte împotriva civililor. Acest război nu poate fi câștigat așa", a declarat generalul Cristian Barbu la Realitatea Plus.

Capitala Kiev, atacată cu drone kamikaze

Rusia a atacat din nou Kievul la o oră de vârf, luni dimineaţă, de data aceasta cu drone kamikaze care au lovit clădiri rezidenţiale din apropierea gării centrale din capitala ucraineană, provocând mai multe incendii şi avarierea unor blocuri de locuit, relatează Reuters.

Explozii la Kiev. Capitala a fost atacată cu drone kamikaze', a declarat Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, pe contul său de Telegram. 'Ruşii cred că asta îi va ajuta, dar astfel de acţiuni reprezintă doar convulsiile lor', adaugă acesta în aceeaşi postare. 'Avem nevoie de mai multă apărare antiaeriană şi avem nevoie cât mai curând posibil!', spune el.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a comunicat pe Telegram despre patru explozii în cartierul Şevcenkovski din centrul capitalei ucrainene, potrivit EFE. El a confirmat, de asemenea, că a fost vorba de un atac cu drone, publicând fotografia uneia dintre acestea pe care scria 'Gheran-2', numele rusesc al dronei 'Shahed-136'.

În consecinţă, a spus Kliciko, un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidenţială, iar mai multe clădiri de locuit au fost avariate. Primarul Kievului a mai precizat că 18 persoane au fost salvate, în timp ce altele două se află încă sub dărâmături, potrivit informaţiilor preliminare.

'Operaţiuni de salvare sunt în curs de desfăşurare. De asemenea au loc operaţiuni de demolare şi îndepărtare a structurilor distruse şi dărâmăturilor', a mai spus el. Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime umane ale acestui atac, care intervine exact la o săptămână după ce o ploaie de rachete ruseşti a căzut asupra Kievului la ora de vârf a dimineţii, în cel mai puternic atac asupra capitalei ucrainene de la începutul invaziei ruse în 24 februarie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel