Data publicării:

Generalul Ben Hodges a spus care sunt cele 3 lucruri pe care trebuie să le facem pentru a fi gata de un război cu Rusia

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Generalul american Ben Hodges a spus care sunt cele 3 lucruri pe care trebuie să le facă România, dar și celelalte țări din UE, pentru a fi gata de un război cu Rusia.

Generalul (r) Ben Hodges, fostul comandant al forțelor SUA în Europa, spune că țările din Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri pentru a putea răspunde unui eventual atac al Rusiei.

Potrivit acestuia, trebuie să ne îmbunătățim capacitatea de a ne mișca mai rapid, iar pentru acest lucru este nevoie de capacități de transport, infrastructură terestră care să suporte convoaie militare grele, dar și de eliminarea birocrației, astfel încât trupele să poată traversa mai ușor frontierele.

Generalul (r) Ben Hodges:  E vorba de viteză

"Acest lucru este important pentru că trebuie să le demonstrăm rușilor că ne putem deplasa la fel de rapid sau chiar mai rapid decât ei. Acesta este un element al descurajării. Dacă ei cred că ar putea ajunge undeva, cum ar fi în coridorul Suwałki sau la porțile Focșaniului înaintea forțelor NATO, atunci crește riscul ca ei chiar să încerce să facă ceva.

Așadar, e vorba de viteză, ca un element necesar pentru prevenirea conflictului. De asta e important.

"Trei lucruri care ne-ar ajuta să ne deplasăm mai rapid"

Există trei lucruri care ne-ar ajuta să ne deplasăm mai rapid. În primul rând, trebuie să ai capacitate. Trebuie să ai suficiente trenuri, camioane, barje, suficiente mijloace care pot ajuta la transportul de echipamente grele, oameni, combustibil, muniție.

Deci avem nevoie de capacitate, iar acum nu avem suficiente vagoane de tren, nu avem suficiente transportoare de echipamente grele, camioane mari pentru tancuri...

Al doilea lucru care ne-ar ajuta să ne mișcăm mai repede este să avem suficientă infrastructură, să avem drumuri și poduri care pot susține un număr mare de echipamente grele; poduri suficient de înalte, tunele suficient de late și poduri care pot susține greutatea a sute de vehicule.

Și toate astea pe lângă traficul comercial obișnuit, care se desfășoară normal - pentru că vorbim despre a face asta în condiții de pre-criză. Adică viața merge mai departe, iar noi încercăm să prevenim un conflict.

Al treilea lucru care ar face mai ușor transferul de trupe și echipamente este să reducem restricțiile birocratice, diplomatice, legale pentru traversarea frontierelor.

Un camion cu mere din Polonia poate merge acum până în Portugalia fără să oprească deloc. Dar nu poți nici măcar să muți niște muniție dintr-o parte într-alta a Germaniei, fără o mulțime de autorizații. Deci, trebuie să găsim o modalitate de a reduce restricțiile privind mișcarea între țările europene", a spus generalul american Ben Hodges pentru Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel