Gel de spălat hainele făcut în casă: costă un ban și este foarte eficient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gel de spălat hainele, făcut în casă: costă un ban și este la fel de eficient ca cel din magazin. Sursa foto: freepik.com
Gel de spălat hainele, făcut în casă: costă un ban și este la fel de eficient ca cel din magazin. Sursa foto: freepik.com
Nu aruncați banii pe produse chimice scumpe! Dacă urmați cu strictețe rețeta, veți obține un gel de spălat hainele simplu, dar eficient.

Cu acest gel puteți spăla atât haine colorate, cât și haine albe. Dacă vă frică să folosiți gelul în mașina de spălat, puneți hainele la înmuiat în această soluție și spălați-le, apoi, manual.

Gelul de casă spală mult mai bine decât pulberile scumpe! Răzuiți 50 grame de săpun de casă inodor și aceeași cantitate de săpun de uz casnic alb împotriva petelor.

Ai văzut mucegai în sertarul mașinii de spălat? Un truc ingenios va rezolva problema în 5 minute

Turnați 5 litri de apă într-o oală și adăugați fulgii de săpun. Se pune pe foc, se amestecă până când fulgii de săpun se dizolvă. Atenție: soluția nu trebuie să fiarbă! Opriți focul când săpunul de dizolvă. După aceea, stingeți focul și turnați 100 grame de bicarbonat. Se amestecă până se dizolvă.

Și imediat, cât încă fierbinte, puteți turna gelul în sticle și recipiente convenabile pentru utilizare ulterioară. Dacă totul se face conform instrucțiunilor (fără fierbere), atunci, pe măsură ce se răcește, gelul se îngroașă, nu se împarte în săpun și apă, ci își menține textura. 

Prosoapele miros urât după spălare? Cu acest truc vei scăpa pentru totdeauna de problemă

Datorită săpunului alb anti-pete, gelul are o culoare și o aromă plăcute. Aproximativ 150-200 ml de gel sunt suficiente pentru o spălare. Puteți înmuia lucrurile murdare în acest gel: combate perfect petele și mirosurile neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel