Gefco și Berge, parteneriat strategic pentru a dezvolta sisteme logistice auto în Spania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noua companie va avea capacitatea de gestiona 1.4 milioane de automobile anual, incluzând printre active un depozit cu o suprafață de peste 3 milioane m2, 700 de autocamioane, 100 de vagoane feroviare precum și 40.000 m2 de spațiu de atelier.

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanțul de aprovizionare și lider european pe piața logisticii auto și BERGÉ, lider pe piața serviciilor de logistică multimodală din Spania, au decis să-și unească forțele pentru a accede în topul pieței spaniole pe sectorul de logistică pentru autovehicule finite. BERGÉ GEFCO, compania rezultantă asupra căreia amândoi partenerii au drepturi egale, va include diviziile spaniole de logistică pentru autovehicule finite ale ambelor firme: unitățile de activități LVF (logistica vehiculelor finite) din Spania a Grupului GEFCO și Logistică Automobilistică BERGÉ (BAL). Pentru a fi dezvoltată, operațiunea necesită aprobarea Comisiei Europene.

Sinergia vizează evoluția pieței

Piața spaniolă a vehiculelor finite este una dintre cele mai mari la nivel mondial: 3 milioane de automobile sunt produse aici anual, 2.4 milioane sunt exportate și 1.2 milioane comercializate intern. BERGÉ GEFCO își propune să construiască relații mai strânse cu clienții, astfel încât să răspundă mai bine nevoilor acestora prin îmbunătățirea proceselor cheie, optimizarea resurselor existente și creșterea reactivității. Noua companie le va oferi clienților o gamă completă de soluții logistice pentru vehicule finite, incluzând transport, depozitare, servicii tehnice, revizie și livrare.

Resursele și mijloacele de transport ale celor două firme partenere reunite vor furniza soluții end-to-end incluzând design logistic și servicii de inginerie complete, începând de la site-uri de producție pentru clienți și până la livrarea către beneficiarul final.

Bazându-se pe expertiza și resursele companiilor fondatoare, BERGÉ GEFCO țintește să devină noul lider dinamic al industriei vehiculelor finite și să aducă valoare în viețile clienților, colaboratorilor și angajaților săi. Firma își va concentra eforturile către piața spaniolă, contribuind deopotrivă la dezvoltarea rețelelor internaționale ale ambelor companii partenere în noi piețe de activitate.

Noi soluții pentru transport și depozitare

BERGÉ GEFCO își propune să aducă o contribuție semnificativă la nivel de capacitate de transport și depozitare, precum și în dinamica teritorială. Clienții companiei vor beneficia de 3.4 milioane m2 de spațiu de depozitare ce iau forma unor sisteme compuse și porturi, precum și de capacitatea de a gestiona și transporta 1.4 milioane de automobile anual, folosindu-se de o flotă auto cu peste 700 de autocamioane și 100 de vagoane feroviare. În plus, compania nou formată va oferi o paletă largă de servicii complementare în cele 10 centre logistice de pe toată întinerea Spaniei. Spațiul de care BERGÉ GEFCO dispune însumează 40.000 m2 și reunește spălătorii, vopsitorii și ateliere de reparații auto, precum și puncte unde se efectuează controale de calitate a producției și finisajelor automobilelor și unde acestea sunt pregătite pentru livrare.

„Suntem deosebit de bucuroși să construim această societate cu capital mixt alături de BERGÉ. Parteneriatul cu aceștia ne va permite să le oferim clienților, colaboratorilor și angajaților noștri o gamă extinsă de servicii de calitate", subliniază Luc Nadal, Președintele Consiliului de Administrație GEFCO SA. „Ne propunem ca noua companie să aibă o poziționare favorabilă anticipării nevoilor emergente în sectorul auto și suntem nerăbdători să ne folosim de resursele reunite ale companiilor noastre pentru a stimula inovația.

"Jaime Gorbeña, Președinte BERGÉ y COMPAÑÍA, spune: „Suntem încrezători că angajamentul pe care BERGÉ îl face prin parteneriatul cu GEFCO, lider global leader pe piața logistică industrială, va avea drept efect consolidarea poziției companiei în industria spaniolă de logistică auto. Contăm pe cunoașterea și experiența sporite pe care le avem împreună pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și avem încredere că astfel vom reuși să accelerăm dezvoltarea companiei".

Sinergii operaționale

BERGÉ GEFCO cuprinde în portofoliul său extins soluții logistice adresate actualilor clienți ai ambelor companii partenere, permițându-le astfel o mai bună gestiune a momentelor de vârf recurente sezonier și oferindu-le acestora acces la resurse dedicate. În plus, noua companie anticipează că punerea în comun a resurselor și capacităților celor două companii partenere va duce la dezvoltarea sinergiilor operaționale și se așteaptă o consolidare a poziției sale atât domestic cât și international.

Noua companie are toate coordonatele pentru o poziționare favorabilă anticipării nevoilor emergente în segmentul logisticii auto și pentru a-și ajuta clienții să fluidizeze gestiunea volumului de vânzări, care este în creștere.

CE ÎNSEAMNĂ BERGÉ GEFCO ÎN NUMERE:

• 650 de angajați

• Sediu: Ciempozuelos (Madrid, Spania)

• 3.4 milioane m2 de spațiu de depozitare

• 1.4 milioane de autovehicule potențial în gestiune

• 700 autocamioane

• 100 vagoane feroviare

• 40,000 m2 de spațiu echivalent atelierelor

• 10 centre logistice în: Ciempozuelos, Pinto și Villaverde (Madrid), Barcelona și Tarragona (Catalonia), Sagunto (Valencia), Vigo și Porriño (Pontevedra), Santander și Zaragoza.

• Prezența în 26 de porturi de-a lungul întregii Spanii

Despre GRUPUL GEFCO

Noi cei de la GEFCO (www.gefco.net) credem că parteneriatele pe termen lung sunt poarta către creșterea mutuală. Ne folosim de cei 69 de ani de experiență acumulată în domeniu ca să proiectăm și să lansăm în peste 10 sectoare industriale soluții inteligente și flexibile pentru lanțul de aprovizionare. La momentul actual, Grupul GEFCO se situează printre liderii europeni de pe piața de logistică a automobilelor, regăsindu-se în top 10 furnizori globali de soluții de achiziții multimodale. Grupul își desfășoară activitatea în 47 de țări, include peste 300 de puncte de desfacere/destinații în rețeaua actuală și numără 13.000 de angajați în întreaga lume. În anul 2017, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 4.4 bilioane de euro.

Despre BERGÉ

BERGÉ (www.bergelogistics.com) este liderul de piață pe segmentul logisticii multimodale din Spania. Compania are o structură extinsă specializată în logistică auto integrală, operațiuni portuare, logistică cu valoare adăugată și externalizarea proceselor și a livrării către clienți. Oferind anual mai bine de 3 milioane de servicii din domeniul logistic, firma operează peste un milion de autovehicule în terminalele portuare pe care le administrează. Compania are în gestiune depozite de mare capacitate, cu un spațiu total de peste două milioane m2, cât și conexiuni multimodale pentru mijloace de transport (trenuri, nave și camioane), depozite dedicate pregătirilor pentru livrare, asamblarea accesoriilor, personalizarea și transformarea autovehiculelor, reparații și intervenții asupra caroseriei, vopsire, și orice alt serviciu tehnic. Compania face parte din grupul BERGÉ y COMPAÑÍA, care activează în sectoarele de porturi maritime, distribuție și logistică auto, fondat în 1870 în Bilbao și având la momentul actual aproximativ 4.500 de angajați în 9 țări din întreaga lume.

Vezi si: GEFCO România își mută sediul central în noul Campus 6.1, clădire dezvoltată de Skanksa România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel