Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 13 sep 2022, 16:59
WhatsApp
Geanta veche din piele miroase urât. Iată cum o poți recondiționa și parfuma. Sursa - Pexels
Geanta veche din piele miroase urât. Iată cum o poți recondiționa și parfuma. Sursa - Pexels
Stilul vintage devine din ce în ce mai popular și tot mai multe persoane au scotocit în vechile garderobe ale familiei în căutarea unor pietre prețioase rare.

Deosebit de populare sunt gențile vintage din piele. Există însă o singură mică problemă: după ani de zile, o geantă din piele poate mirosi urât. Dar nu vă faceți griji, pentru că puteți elimina ușor problema.

Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

În primul rând asigurați-vă că pielea este intactă și nu este mucegăită sau putrezită. Pielea, fiind un material organic, ar putea putrezi, chiar dacă a fost tratată. Deci, asigurați-vă că geanta este intactă înainte de a continua. Dacă materialul este intact, puteți curăța geanta pentru a elimina mirosurile neplăcute.

În al doilea rând, geanta trebuie aerisită bine. Puneți câteva ziare în geantă și lăsați-o în balcon, dar nu sub razele directe ale soarelui. După două sau trei zile, umpleți o șosetă cu bicarbonat de sodiu, închideți-o cu grijă și puneți-o în geantă. Bicarbonatul de sodiu este un aliat cunoscut pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Lăsați șoseta cu bicarbonat în geantă câteva zile.

Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

După ce bicarbonatul de sodiu a absorbit mirosurile neplăcute, luați un castron cu apă călduță și câteva picături de săpun de vase. Înmuiați un burete moale în apă, îl stoarceți bine, apoi ștergeți  geanta. După ce ați făcut acest lucru, spălați bine buretele, astfel încât să nu rămână nicio urmă de detergent de vase și ștergeți din nou geanta.

La final, puteți pune în geantă o pungă cu lavandă, mentă sau oregano. În câteva zile, mirosurile neplăcute vor fi eliminate, iar geanta va mirosi grozav și va fi gata pentru a fi folosită. 

 

BONUS. Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

 

Mirosul de mucegai din dulapuri și sertare este o problemă, cu care se confruntă mai multe persoane. Pe termen lung, această problemă poate deveni obositoare și enervantă.  

Pentru a rezolva această situație, ar trebui să încercăm să folosim câteva remedii de-ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.

De acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simțim când deschidem dulapurile sau sertarele, ne scapă zeci de metode. Dar unele remedii ale bunicii ne-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.

Scapă rapid de mirosul urât al pantofilor: trei moduri eficiente, verificate de gospodine

Să eliminăm rapid acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare ne poate ajuta un ingredient pe care îl folosim întotdeauna în bucătărie. Vorbim despre  rozmarin, o plantă aromatică,  care ne va ușura sarcina.

Mai întâi, trebuie să golim complet dulapurile și sertarele. Scoatem toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să spălăm bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali. 

Ștergem bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așezăm câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.

Combină smochinele cu ricotta și vei obține o explozie de gust și aromă. Va deveni desertul preferat

Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema. Deci haideți să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai cu acest remediu natural.

Iată ce substanțe ne scapă de mirosurile neplăcute ale hainelor:

 

Bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, ne ajută să scăpăm de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități. 

Avem nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Luăm un recipient adânc și amestecăm în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplicăm amestecul rezultat pe haine și îl lăsăm să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl putem adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și putem rula un ciclu normal de spălare. Clătim, apoi, hainele în mod normal și le uscăm într-un spațiu bine ventilat.

Scapă rapid de petele galbene de pe tavan. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica varul lavabil

Pachete de orez. Dacă avem mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.

Luăm 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Împărțim orezul în pungi și adăugăm uleiul esențial de lavandă. Așezăm apoi pungile în colțurile dulapului sau le putem agăța lângă haine. Pachetele cu orez trebuie înlocuite periodic pentru a menține camera fără mucegai și mirosuri neplăcute.

Trei plante de cameră îți aduc succes și bogăție. Dacă le îngrijești cu dragoste, te transformă în milionar

Suc de lămâie și sare de mare. Dacă detergentul de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele preferate, atunci trebuie să-l completăm cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în haine.

Luăm sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarcem sucul de la lămâi și îl amestecăm cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmuiem hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi le clătim în mod normal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?