Geanta și portofelul de piele vor fi ca noi, dacă vei folosi aceste trucuri. Metoda bunicilor este de neînlocuit
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 21 iul 2022, 17:19
WhatsApp
Geanta și portofelul de piele vor fi ca noi, dacă vei folosi aceste trucuri. Metoda bunicilor este de neînlocuit. Sursa - Pexels
Geanta și portofelul de piele vor fi ca noi, dacă vei folosi aceste trucuri. Metoda bunicilor este de neînlocuit. Sursa - Pexels
Produsele din piele necesită o îngrijire specială. Este important să le mențineți în stare bună pentru a le prelungi durata de viață, fără ca ele să-și piardă estetica și funcționalitatea.

Deși pare o sarcină simplă, există câteva recomandări, care trebuie respectate, atunci când curățați gențile și portofelele din piele. Produsele din piele trebuie să fie îngrijite și lustruite, cât mai des. Este important să le curățați urmând câteva sfaturi specifice.

Îndepărtați praful. Înainte de a utiliza orice detergent, îndepărtați toate urmele de praf și murdărie de pe geantă. Gențile trebuie curățate și în interior de praf și mizerie. În caz contrar, praful se poate infiltra în părțile interioare ale genții și va fi mai dificil să o curățați. De asemenea, puteți folosi un aspirator pentru a aduna praful.

Ferestrele și oglinzile vor străluci: amestecul pe care îl poți face și tu pentru o curățare impecabilă

Folosiți apă și săpun.  Când toată murdăria uscată este îndepărtată, amestecați un o lingură de săpun lichid într-un pahar de apă călduță. Udați o cârpă și curățați gențile din piele și portofelele cu acest lichid. Nu uitați de buzunare și zonele mai mici, unde se acumulează mai multă murdărie.

Alcool. În timp ce folosirea alcoolului nu este întotdeauna recomandată pentru unele produse, poate fi o idee grozavă pentru curățarea articolelor din piele. De exemplu, alcoolul poate scoate petele de cerneală.

În acest caz, luați un tampon de bumbac, înmuiat în alcool medicinal, și treceți-l peste pata de cerneală, pentru a o dizolva. Apoi ștergeți zona respectivă cu o cârpă uscată.

Cea mai buna capcană pentru țânțari și muște: o poți face în casă și vei scăpa de toate insectele

Spray pentru lustruirea mobilei. Acest produs este perfect și pentru curățarea genților și a portofelelor din piele. Pentru a da strălucire și culoare articolelor din piele puteți folosi un spray pentru mobilă. Aceleași produse care dau strălucire bibliotecilor sau vitrinelor pot fi folosite pentru tratarea produselor din piele. Pentru a îndepărta murdăria de pe geantă, este suficient să folosiți puțin produs pe interior și pe exterior. Doar aplicați-l cu un șervețel uscat.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Curăță geanta în mod regulat. Dacă vrei să folosești geanta și portofelul din piele mai mulți ani, trebuie să ai grijă să le curăți cel puțin o dată la trei zile. Cel puțin curăță praful. Adică scoate tot conținutul din geantă și scutur-o bine pentru a îndepărta praful. În ceea ce privește curățarea temeinică încearcă să o faci la fiecare trei luni, dacă folosești geanta în fiecare zi.

 

BONUS. Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

 

Păstrarea hainelor negre după mai multe spălări pare a fi o misiune imposibilă. Din păcate, după câteva spălări în mașina de spălat, culoarea hainelor negre începe să se estompeze.

În plus, detergentul pentru mașina de spălat, atât lichid, cât și praf, poate rămâne pe hainele negre, deoarece nu se dizolvă bine în mașina de spălat, mai ales dacă le spălăm în apă rece. Cum putem rezolva această problemă?

Iată patru trucuri care te vor ajuta să păstrezi culoarea neagră a hainelor

Înmuiați hainele în apă cu sare -  Înainte de a spăla hainele negre, aplicați acest truc grozav. Apa sărată va permite pigmenților să adere mai puternic la țesătură. În plus, sarea pătrunde în profunzime și are grijă de țesătura articolelor de îmbrăcăminte, menținând în același timp culoarea intensă a acestora. Doar turnați 1/2 cană de sare în 2 litri de apă, înmuiați hainele negre timp de 30 de minute și apoi spălați-le în mașina de spălat.

Aceste obiecte nu trebuie puse niciodată în maşina de spălat vase: iată lista completă

Întoarceți hainele pe dos - Acest truc va împiedica ca hainele negre să-și piardă culoarea în timpul spălării. Utilizați întotdeauna un detergent sau săpun, concepute special pentru hainele colorate. Aceste produse vor asigura ca pigmenții hainelor să rămână în țesătură.

Elimină mirosul de pește de pe vase, mâini și din frigider cu ingredientele din cămară: rapid, ieftin și eficient

Folosiți oțet - Când clătiți hainele negre puteți adăuga puțin oțet alb, care va acționa ca un fixativ natural pe hainele închise la culoare, îndepărtând petele și reziduurile de detergent. Doar adăugați 2 pahare de oțet alb într-un lighean, puneți hainele negre, lăsați-le timp de 15-20 de minute și clătiți-le, apoi,  cu multă apă.

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Nu agățați hainele la soare -  Lumina directă a soarelui decolorează hainele negre și poate provoca apariția unor pete albicioase. Ideal ar fi să le uscați într-un loc deschis, ferit de soare. În așa fel, aerul va circula și hainele nu vor avea miros de mucegai.

Dar ce să faci dacă articolele negre sunt deja decolorate? Doar preparați o infuzie de piper negru și turnați 2 pahare în mașina de spălat și hainele îi vor recupera culoarea neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?