Geanina Vlăsceanu, consilier parlamentar, trimisă în judecată de DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Judecată
Judecată
Geanina Vlăsceanu - Ţuţurigă, consilier parlamentar la Direcţia Generală Resurse Umane şi Salarizare din Camera Deputaţilor, a fost trimisă în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și depășirea cheltuielilor aprobate prin buget.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2010 - 2012, în calitate de director executiv al DJST Mehedinţi, Geanina Vlăsceanu - Ţuţurigă a reziliat în mod abuziv un contract, iar apoi a încheiat, cu diverse societăţi comerciale, alte 12 contracte de prestări servicii, în mod abuziv, prin încălcarea prevederilor legale, producând un prejudiciu DJST Mehedinţi de 242.197 lei. 

DNA arată că respectivele contracte au fost încheiate de Geanina Vlăsceanu - Ţuţurigă fără implicarea funcţionarilor responsabili din cadrul Compartimentului Achiziţii Publice - Patrimoniu - Investiţii - Administrativ, selectarea firmelor, negocierea clauzelor contractuale şi perfectarea contractelor fiind făcute exclusiv de inculpată. 

Ce au arătat cercetările

Totodată, cercetările efectuate au relevat încălcări ale legislaţiei în vigoare atât în privinţa modalităţii de atribuire a contractelor de achiziţii publice, cât şi în privinţa derulării acestora şi ordonanţării la plată a angajamentelor legale asumate. 

Conform DNA, în perioada 2011-2012, cu ocazia derulării contractelor de asistenţă juridică încheiate cu un cabinet de avocatură, Geanina Vlăsceanu - Ţuţurigă a angajat şi utilizat creditele bugetare pe baza unor angajamente legale care depăşeau limita prevederilor legale aprobate, cu suma totală de 18.200 lei. 

"Deşi încheierea celor două contracte de asistenţă juridică cu un cabinet de avocatură era justificată în condiţiile în care, în perioada respectivă, DJST Mehedinţi nu avea compartiment juridic şi nici angajaţi cu atribuţii în acest domeniu, inculpata Vlăsceanu-Ţuţurigă Geanina a achitat serviciile de consultanţă depăşind plafonul aprobat pentru astfel de cheltuieli", spune DNA.

Prejudiciul în dosar se ridică la 260.397 lei, sumă cu care DJST Mehedinţi a precizat că se constituie parte civilă în proces. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun imobil ce aparţine Geaninei Vlăsceanu - Ţuţurigă. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mehedinţi.

Vezi și: Abuz în serviciu. Elaborarea şi aprobarea actelor normative, dezincriminată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel