Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi - cele mai bune trucuri. Sursa - Pexels
Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi - cele mai bune trucuri. Sursa - Pexels
Una dintre activitățile casnice, curățarea geamurilor și a oglinzilor rămâne una dintre cele mai puțin preferate. Este o muncă lungă, plictisitoare, care necesită atenție și precizie.

Problema principală sunt petele care rămân și care formează halouri enervante și inestetice. Este atât de deranjant să vezi cum un geam aparent curat să fie plin de urme la lumina soarelui. Așadar, iată cele mai bune trucuri pentru a avea geamuri și oglinzi strălucitoare și fără dungi.

Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat: iată cum le puteți folosi

În primul rând, trebuie să curățați cu grijă ramele geamului și ale oglinzii. Puteți folosi o cârpă moale din microfibră pentru a îndepărta orice reziduu. Această operațiune va împiedica praful să ajungă pe sticla curată.

O atenție deosebită trebuie acordată materialului din care sunt făcute ramele. Lemnul, de exemplu, nu necesită niciun tip de detergent. Într-adevăr, ar fi mai bine să-l evitați cu totul. Luați mai bine o cârpă umedă, bine stoarsă, astfel încât  umezeala să nu intre în lemn. Când vine vorba de PVC, se poate folosi un degresant ușor.

Pentru sticlă se poate folosit puțin săpun de vase diluat cu puțină apă caldă. Dacă sticla geamului este foarte murdară, se poate folosi o soluție de apă cu 3 linguri de peroxid de hidrogen și o lingură de bicarbonat. Nu uitați că microfibra este o țesătură excelentă pentru acest tip de activitate, deoarece curăță și îndepărtează petele fără să zgârie geamul.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Oțetul și săpunul lichid sunt produse excelente de turnat în apă pentru a crea amestecuri cu care să curățați geamurile.

100 ml de oțet sunt suficiente pentru o jumătate de litru de apa fierbinte. De asemenea, puteți folosi o lingură de săpun la jumătate de litru de apă fierbinte. Detergentul de vase este, de asemenea, excelent.

Nu toată lumea știe că pentru a face geamurile să strălucească se poate folosi și un cartof tăiat în jumătate.

Pulverizați acest produs pe mobilă și țesături și casa va mirosi plăcut. O idee genială și rapidă

Frecați geamul cu partea tăiată a cartofului, apoi clătiți cu apă fierbinte. Sticla va fi curată și fără dungi. 

Atenție: nu folosiți niciodată detergenți fără a-i dilua în apă. Nu folosiți bureți sau cârpe abrazive pentru a evita zgârieturile. Hârtiile absorbante, de asemenea, sunt interzise. Folosiți un tricou vechi dacă nu poți folosi o cârpă de microfibră. Și un ultim mare secret: geamurile se spală cu apă fierbinte. Nu folosiți niciodată apă rece!

BONUS. Îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute, fără oțet și fără efort 

În toate locuințele, mai devreme sau mai târziu, vă puteți confrunta cu urme de calcar și pete de mucegai. Baia și bucătăria sunt încăperi predispuse la apariția acestei probleme inestetice și enervante. În realitate, toate suprafețele care vin în contact cu apa sunt expuse la formarea de calcar. Dușul, toaleta, dar robinetele și unele electrocasnice (mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase special), in timp, pot acumula calcar.

Așadar, cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute? Calcarul este o rocă sedimentară prezentă în apă, datorită  sărurilor de calciu și magneziu. Prin urmare, cu cât apa este mai dură, cu atât e mai bogată în aceste săruri.

Prin urmare, apa va lăsa pete pe toate suprafețele cu care intră în contact. Odată cu trecerea timpului, aceste pete vor estompa strălucirea suprafețele. Și o pată mică ar putea deveni, în scurt timp, o adevărată  problemă încăpățânată. În unele cazuri, calcarul creează defecțiuni la robinete, instalații sanitare și electrocasnice.

Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice suprafață: metoda testată de gospodine

Pentru a îndepărta calcarul încăpățânat nu aveți nevoie de detergentul obișnuit. Pentru a scăpa de calcar este nevoie de produse potrivite. Cei care doresc să economisească, se pot baza oricând pe remedii naturale. Printre cele mai populare trucuri ale bunicii, în lupta cu calcarul, regăsim oțetul.  Un produs cu numeroase calități de degresare și curățare, care însă nu pare a fi cel mai eficient.

Așadar, iată cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete fără oțet?

Bicarbonatul de sodiu pare să fie mai util decât oțetul în lupta împotriva calcarului. Pentru asta creați o soluție din: 2 pahare de apă fierbinte și jumătate de pahar de bicarbonat. Se amestecă și se freacă cu o periuță de dinți pe suprafețele pătate.

Nu trebuie subestimat nici sucul de lămâie. Acesta din urmă, adăugat la bicarbonat, întărește și amplifică acțiunea de degresare, fără a deteriora suprafețele. Aveți grijă să evitați utilizarea lămâii pe materialele din oțel.

Interiorul ceainicului va străluci: în cinci minute și fără substanțe chimice va fi ca nou

În cele din urmă, acidul citric este un detartrant grozav. Este indicat să se dizolve aproximativ 150 grame de produs într-un litru de apă. Turnați amestecul într-un recipient și apoi pulverizați pe zonele de curățat. Lăsați să acționeze, apoi frecați petele de calcar cu o periuță de dinți sau un burete.

Cum să preveniți apariția ore calcar pe gresie, robinete și corpuri de baie?

Secretul pentru  evitarea acumulării de calcar este să nu dai apei șansa de a stagna pe suprafețe. De exemplu, imediat după duș, trebuie să clătiți atât gresia, cât și robinetele și apoi să le uscați și cu o cârpă.

Alternativ, puteți folosi un dedurizator de apă. Un instrument capabil să facă apa „mai puțin dură” și, prin urmare, să elimine cât mai mult calcar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel