Gaz pe foc în Primăria Tecuci. Un contract uriaș ar fi fost încredințat unei firme "cu probleme", fără licitație publică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Ițe încurcate în Primăria Tecuci. Patronul firmei care a câștigat un contract "baban" ar fi fost cercetat în trecut de DNA.

Tensiuni în "casa primarului" din Tecuci. În plin an electoral, atmosfera politică este, fără doar și poate, plină de surprize. Edilul Lucian Grigore Costin ar fi încredinţat, fără licitaţie publică, un contract de 18.000.000 lei. Potrivit opoziției, această firmă nu are rivali locali încă din 2020, câștigând în mod repetat toate contractele de modernizare emise de primarul orașului.

Contractul are ca obiectiv modernizarea mai multor artere stradale din oraș, însumând o lungime totală de 8,3 kilometri. Interesant este faptul că aceasta este doar una dintre numeroasele lucrări de modernizare a străzilor acordate aceleiași firme, însă, în mod neobișnuit, acest contract nu a fost atribuit prin intermediul unei proceduri competitive, ci prin negociere directă. Singura diferență notabilă constă în sursa de finanțare, fiind singurul contract finanțat prin intermediul programului Anghel Saligny.

„Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “MODERNIZARE STRĂZI ETAPA II – LOT 4” Valoarea estimată în sumă totală de 18.408.734,45 lei fără TVA a fost determinată după cum urmează: Cheltuieli pentru investiția de bază 18.317.148,71 lei Organizare de șantier 91.585,74 lei (Lucrări de construcții și instalații).

Notă: Valoarea estimata a contractului nu include sume provizionate/rezerve de implementare și, astfel, nu există o suprapunere între sumele provizionate și cheltuielile diverse si neprevăzute”, se arată în anunțul publicat în SEAP, ceea ce înseamnă că valoarea finală a contractului poate să se modifice în condițiile în care apar cheltuieli neprevăzute.

Citește mai mult pe Fanatik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel