GAURĂ de 55 miliarde euro pentru britanici! Sumă uriașă dispărută
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Banca Angliei ar trebui să încerce să dea de urma valutei „dispărute” în valoare de 55 miliarde euro, a concluzionat o Comisie parlamentară din Marea Britanie.

Conform BBC, banii nu sunt utilizați în tranzacții și nici ținuți ca economii, ci ar putea fi în afara țării, ascunși în case fără a fi raportați, ori utilizați în „economia subterană”. Problema a fost identificată în luna septembrie de către Biroul național de audit, iar acum Comisia publică de contabilitate spune că Banca ar trebui „să gestioneze mai bine” valuta.

Sunt „implicații pentru politicile publice și buzunarul colectiv” dacă o proporție semnificativă a acelui volum uriaș de bancnote este folosită în scopuri ilegale. Totuși, nu doar Marea Britanie are această problemă, ținând cont că alte monezi internaționale ar putea fi și mai afectate. „Este responsabilitatea Băncii să egalăm cererea publică pentru bancnote. Banca întotdeauna a egalat cererea și o va face în continuare”, a transmis un purtător de cuvânt al instituției monetare britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel