Gata cu criza de mopuri şi mături în şcolile băimărene. Serviciul de curăţenie va fi externalizat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
matura-lopata_sxc
matura-lopata_sxc

Sindicaliştii din învăţământul maramureşean şi Primăria Baia Mare au ajuns la un acord, de anul viitor, serviciul de curăţenie la unităţile şcolare va fi externalizat, informează eMaramure.ro.

Autor: Adi Stroescu

matura-lopata_sxcLiderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş, Liviu Marian Pop, spune că, ţinând cont de personalul insuficient, reprezentanţii primariei au în plan, “externalizarea unor servicii”. De exemplu, unde nu există posibilitatea să se realizeze curăţenia corespunzatoare a curţii, trotuarelor din preajma instituţiei de învăţământ se va veni cu personal. Se are în vedere însă şi asigurarea dotărilor necesare pentru personalul de îngrijire.

“Acolo unde nu exista posibilitate, se va veni cu externalizare, aşa încât trotuarele şi întreaga curte să fie rezolvată. Inclusiv în unităţile şcolare. Primăria s-a angajat că asigură dotarea întregului personal, începând de la mânuşi şi şalopete până la detergenţi conform normelor, astfel încât să nu avem criză de mopuri, mături”, a punctat Liviu Marian Pop.

În plus, sindicalistul afirmă că în 2012 s-au primit promisiuni că vor exista fondurile necesare pentru ca în toate unităţile de învăţământ băimarene să fie asigurată paza. Referindu-se la externalizarea serviciilor, liderul SLI Maramureş a aratat că această măsură nu va presupune disponibilizarea unor angajaţi încadraţi la personalul nedidact.

Sindicaliştii au mai declarat că urmează să se discute cu edilul băimărean şi despre achitarea contravalorii abonamentelor cadrelor didactice, dar şi despre decontarea navetei pentru personalul nedidactic. De altfel, personalul nedicatic se va întâlni, marţi, 15 noiembrie, cu primarul Cătălin Cherecheş, la Teatrul Municipal din Baia Mare, de la ora 17.00, pentru a discuta şi despre celelalte revendicări ale angajaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel