Gareth Bale a schimbat continentul. Galezul a plecat de la Real și a ajuns tocmai în Los Angeles
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul atacant al Real Madrid, Gareth Bale, și-a încheiat mutarea la Los Angeles FC din MLS; Bale caută să-și mențină forma fizică înainte de apariția Țării Galilor la Cupa Mondială din 2022.

Gareth Bale spune că este „extrem de entuziasmat” de mutarea sa în Statele Unite, după ce Los Angeles FC a confirmat semnarea unui contract pe 12 luni cu opțiuni până în 2024.

Bale, al cărui contract cu Real Madrid expiră în următoarele zile, și-a anunțat trecerea în echipa din Major League Soccer într-un videoclip postat sâmbătă pe rețelele de socializare.

Căpitanul Țării Galilor a fost strâns legat de mutarea la clubul natal, Cardiff, înaintea Cupei Mondiale din noiembrie.

Dar Bale a ales să meargă în California și a spus, potrivit Sky News: „Sunt extrem de încântat de această mutare la LAFC.

„Acesta este locul potrivit pentru mine și familia mea și momentul potrivit în cariera mea și abia aștept să încep să lucrez cu echipa și să mă pregătesc să câștig mai multe trofee la Los Angeles”.

S-a raportat că Bale s-ar putea retrage după Cupa Mondială din Qatar, dar copreședintele și directorul general al LAFC, John Thorrington, a declarat duminică că ambele părți speră să formeze un „parteneriat pe termen lung”.

Actualizarea conform căreia Bale, care împlinește 33 de ani luna viitoare, și-ar putea prelungi cariera până în 2024, ar părea a fi o veste bună pentru Țara Galilor, înainte ca campania de calificare la Euro 2024 să înceapă în martie.

Bale, cu 106 selecții la națională, a anulat zvonurile de pensionare la reprezentativa țării sale, vara trecută, spunând că va reprezenta Țara Galilor atâta timp cât va juca fotbal.

Thorrington a spus: „Gareth este unul dintre cei mai dinamici și incitanți jucători de atac ai generației sale.”

„Adăugarea unui jucător care aduce talentul și experiența la cele mai înalte niveluri, precum Gareth, este o oportunitate incredibilă de a continua să ne îmbunătățim clubul.

„Gareth este foarte motivat să continue să câștige trofee și suntem bucuroși că a ales să se alăture LAFC și să ne ajute  în obiectivul nostru final de a câștiga campionatul.”

Proprietarul principal al LAFC, Larry Berg, a adăugat: „Aducerea la LAFC a unui jucător și a unei persoane de calibrul lui Gareth este un moment istoric pentru Los Angeles, MLS și fotbalul din Statele Unite”.

Proprietarul Cardiff, Vincent Tan, a susținut mai devreme că Bale s-ar putea transfera în capitala galeză vara viitoare.

Tan a spus pentru talkSPORT: „Contractul lui este pe 12 luni, să vedem ce se întâmplă.

„Poate că până atunci Gareth va dori probabil să se întoarcă, să vină acasă și să-și servească țara, să servească Cardiff, orașul natal.

„Nu a jucat niciodată la Cardiff, el și familia lui sunt fani ai clubului.

„Așa că, să sperăm, peste 12 luni, este încă tânăr, va avea doar 34 de ani, unii jucători se întorc și joacă până la 40 de ani.

„Așa că mai are câțiva ani în care poate juca și sperăm că va veni și va juca pentru Cardiff după aceea.”

Cu privire la înțelegerea propusă cu Bale, Tan a adăugat: „Am fost foarte, foarte dornici, ar fi fost o lovitură de mare amploare pentru noi.

„Ar fi fost grozav pentru Gareth să joace pentru orașul său natal, toți galezii ar fi foarte fericiți dacă Gareth s-ar întoarce acasă și ar juca pentru Cardiff.

„Personal, cred că oferta LAFC a fost prea atractivă pentru ca el să o refuze. Dar inițial și-a dorit foarte mult să vină, banii nu au fost problema.”

„Am venit cu ceea ce am crezut că este o ofertă bună pentru el, dar în cele din urmă a fost foarte greu să concurezi când există mulți agenți de publicitate americani mari, o mulțime de oferte comerciale care au fost foarte bune pentru Gareth.”

„Inițial, cu Gareth, nu era vorba de bani, a vrut doar să ajute Cardiff și să ajute Țara Galilor. De aceea am putea negocia cu el.”

"A făcut tot posibilul să ni se alăture, dar în cele din urmă cred că oferta de la LAFC a fost prea mare pentru a fi refuzată. Am încercat tot posibilul, dar am eșuat."

În timp ce transferul lui Bale în SUA poate fi o surpriză pentru unii, pentru cei din Țara Galilor, acest lucru nu va fi un șoc.

În timpul ultimei tabere internaționale, Bale, Rob Page și toți ceilalți din cadrul organizației au fost chestionați despre un potențial transfer la Cardiff City. Nu au minimizat șansa, dar au fost doar politicoși și respectuoși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel