Data publicării:
Garda de Coastă „nu știe“ care e sursa semnalelor detectate în căutarea submersibilului Titan
Căpitanul Jamie Frederick a făcut precizări privitoare la submersibilul dispărut în nordul Oceanului Atlantic.
În timp ce căutarea submersibilului Titan continuă, căpitanul Jamie Frederick a făcut precizări despre semnalele detectate în cursul zilei de astăzi:
„Nu știm ce sunt (semnalele), să fiu sincer cu dumneavoastră”, a precizat acesta.
Sunetele au fost auzite de un avion canadian în această dimineață și ieri, a adăugat căpitanul Frederick.
„Căutăm în zona în care au fost detectate zgomotele”, a spus el.
Zona de căutare din nordul Oceanului Atlantic a fost extinsă și este acum de peste două ori mai mare decât statul american Connecticut.
Căpitanul Frederick a spus că „trebuie avem speranță” și că dispozitive suplimentare de căutare de la distanță cu capacități suplimentare vor ajunge mâine.
De asemenea, robotul francez Victor 6000 care se poate scufunda până la 6.000 de metri ar putea fi acolo miercuri târziu.
„Eforturile noastre sunt concentrate exclusiv pe căutare”, a spus căpitanul Frederick.
Submersibilul Titan a dispărut duminică în timp ce cobora spre epava Titanicului.
Cei cinci pasageri de la bord sunt Stockton Rush, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman și pilotul francez de submersibil Paul-Henri Nargeolet.
Ipoteza contraamiralului Constantin Ciorobea
În această seară, contraamiralul de flotilă Dr. Constantin Ciorobea a avut o intervenție la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre submersibilul dispărut în Atlantic.
„La acea adâncime avem pe un centimetru pătrat al submersibilului Titan, două tone de presiune exercitată. Vorbim de o presiune imensă. În acest condiții, chiar dacă va fi identificat, el trebuie ridicat la suprafață. Nu se poate face transnfer de persoane la acea adâncime. De altfel, construcția lui, așa cum a fost gândit, nu permite să fie transferați oamenii. Practic, aceștia sunt închiși în submersibil în momentul în care acesta pleacă în misiune.
Ar mai fi de punctat un aspect. Misiunea în sine este calculată pentru 8 ore. La toate aceste condiții de temperatură, presiune, condițiile de viață sunt doar pentru 8 ore. Vorbesc de apă, hrană și alte necesități. Apare și acest aspect în plus față de cele știute“, a precizat contraamiralul de flotilă.
Continuarea - AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News