Data publicării:

Garda de Coastă din Grecia, misiune de salvare a aproape 100 de migranți

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @rachenzero
FOTO: Freepik @rachenzero
Garda de Coastă din Grecia a salvat aproape o sută de migrați care se aflau în largul coastelor elene.

93 de migranți aflați în pericol au fost salvați de Garda de Coastă elenă, relatează dpa și ANA, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, migranții, care se aflau în largul coastelor elene, au fost îmbarcați pe o barcă cu cu vele, o navă cisternă şi o ambarcaţiune a gărzii de coastă, urmând a fi transportaţi în cursul zilei în oraşul-port Kalamata, a precizat postul public ERT.

Agenţia UE pentru frontiere Frontex a localizat ambarcaţiunea pe care se aflau migranţii marţi seara târziu la mai puţin de 75 de kilometri de coastele greceşti.

Bandele de traficanţi încearcă în mod constant să transfere migranţi din Turcia şi state din nordul Africii şi Orientul Mijlociu către statele Uniunii Europene Grecia, Cipru sau Italia. Accidentele sunt frecvente din cauză că ambarcaţiunile folosite pentru acest trafic au probleme cu motorul, etanşeitatea şi altele.

Reamintim că în urmă cu trei luni, pe 14 iunie, sute de oameni au murit după ce o barcă de pescuit supraaglomerată s-a scufundat la circa 93 de km, la vest de Grecia.

Peste 2.000 de persoane au murit de la începutul anului

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 2.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute de la începutul anului în timp ce încercau să traverseze Mediterana centrală spre Europa, prin Italia.

”Presiunea migratorie crescută pe această rută ar putea persista în lunile următoare, traficanţii de migranţi scăzând preţurile pentru migranţii care pleacă din Libia şi Tunisia, pe fondul unei concurenţe acerbe între grupările criminale”, a precizat Frontex într-un comunicat de presă.

Citește și: Metsola spune că UE trebuie să găsească soluţii la problema migranţilor din Africa înainte de alegerile europene din 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel