Garanția ambalajelor SGR s-ar putea dubla dacă nu vom recicla mai multe PET-uri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto DC News
Foto DC News
Garanția pe care o primesc românii atunci când reciclează sticlele s-ar putea dubla, într-o anumită situație!

Citește și articolul: Nu o să îți vină să crezi câți bani face pe zi un ”vânător” de PET-uri. Mărturie cu secretele din spatele unei ”afaceri” fenomen în România

Situația în care suma primită, după ce am reciclat, s-ar putea dubla la 1 leu pe ambalaj

Suma primită după ce am reciclat ambalajele cu simbolul SGR ar putea fi dublată, dacă va scădea numărul celor care vor recicla, fiind o măsură de stimulare a numărului de cetățeni care reciclează în acest scenariu.

Însă numărul oamenilor care reciclează pentru a își recupera garanția pentru ambalaje crește. În prezent, românii plătesc 50 de bani, în plus, ca garanție pentru fiecare ambalaj pe care îl cumpără. Tot aceasta este suma pe care oamenii o primesc atunci când reciclează ambalajele care respectă normele impuse.

Depinde cât de mult vor recicla românii până la sfârșitul anului 2024

Această sumă ar putea fi dublată, potrivit Cancan.ro. Prin urmare, garanția ar putea crește la suma de 1 leu. Această mișcare putea fi făcută pentru creșterea numărului de oameni care reciclează și depinde de cât de mult vor recicla românii până în anul 2025.

Garanția ar putea crește la suma de 1 leu, schimbarea aceasta fiind implementată doar în situația în care se va observa o scădere a numărului românilor care reciclează. De asemenea, până în 2025, nu ar intra în vigoare nicio schimbare cu privire la garanția ambalajelor SGR.

Citește și - A apărut o soluție revoluționară de reciclare a ambalajelor. Nu vei mai fi nevoit să stai la coadă

Alte decizii ce ar putea fi luate

În contextul în care există un număr ridicat de oameni care reciclează, formându-se cozi lungi la punctele de reciclare autoritățile iau în calcul să le extindă, cu scopul de a avea o mai bună desfășurare a cetățenilor, dar și pentru scurtarea timpului petrecut la cozi. Ambele decizii ar putea fi hotărâte și implementate, ținând cont de statisticile care se vor arăta la sfârșitul anului 2024, dar și în funcție de nevoile românilor.

Deocamdată, nu au apărut informații oficiale, cu privire la aspectele prezentate în știre, din partea reprezentanților programului SGR (Sistemul-Garanție-Returnare).

Citește și - Reciclarea PET-urilor, o umilință urât mirositoare. Cum am devenit ”recuperatorii” propriilor bani pierzând timp

Sistemul Garanție Returnare a ajuns să întindă la maximum nervii cetățenilor. În România, prin tot felul de taxe, o sticlă de apă plată și-a dublat prețul în ultimii ani. O sticlă de băutură răcoritoare este mai scumpă față de orice alt stat din jurul nostru.

A depășit, cu grație, 2 euro/ 1,5 litri sau 2, practic 10 lei. Însă, în speranța de a recupera măcar acei 50 bani/pet, românii se înghesuie la cozi la punctele de reciclare. Ar putea fi un gest frumos, de responsabilitate socială, dacă, de la un punct încolo, n-ar fi umilitor. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și articolul - Ministrul Fechet, contrazis de un clujean: Tot efortul depus a fost de parcă aș fi operat pe creier. Sunt nedumerit... așa se încurajează reciclarea? E bătaie de joc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel