Gamer din Vaslui, condamnat după ce a câștigat 160.000 de euro și nu și-a plătit taxele și impozitele
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Gamer din Vaslui, condamnat la un an de închisoare cu suspendare / Imagine de 11333328 de la Pixabay
Gamer din Vaslui, condamnat la un an de închisoare cu suspendare / Imagine de 11333328 de la Pixabay
Un tânăr din Vaslui, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a câștigat peste 160.000 de euro din gaming și nu a plătit taxele și impozitele. 

Tânărul de 25 de ani pasionat de jocuri online a reuşit să căştige peste 160.000 de euro din gaming. Sumele importante intrate în conturile sale au atras atenția autorităților, care au declanșat o anchetă, scrie BZI.

În urma verificărilor realizate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui tânărul 25 de ani, din Bârlad, a ajuns să datoreze statului român peste 20.000 de euro, care ar fi însemnat taxe și impozite pentru banii câștigați din gaming.

Mai exact, s-a constatat că în perioada anilor 2015- 2019, el a câștigat din gaming peste 160.000 de euro (648.853 de lei, 29.528 de euro și 1.830 de lire sterline).

Pus sub acuzare și trimis în judecată pentru evaziune fiscală, el a achitat integral prejudiciul adus statului şi a făcut demersurile pentru a intra în legalitate.

Pentru cei patru ani în care nu a declarat veniturile, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere timp de un an.

Tânărul a contestat sentința, considerând-o prea aspră. O decizie definitivă în acest caz urmează a fi pronunțată de Curtea de Apel Iași, după judecarea căii de atac.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel