GALERIE FOTO: Noaptea Muzeelor în București, un pas spre revenirea la normalitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Bucureştenii au participat sâmbătă în număr mare la evenimentele organizate în Noaptea Muzeelor, managerii instituţiilor de cultură caracterizând drept "îmbucurătoare" prezenţa "peste aşteptări" la evenimentele organizate cu această ocazie şi „un pas evident” în procesul revenirii la normalitate.

Managerul Nopţii Muzeelor, Dragoş Neamu, a apreciat că participarea în număr mare a publicului la Noaptea Muzeelor demonstrează că oamenii au aşteptat cu nerăbdare evenimentul, potrivit Agerpres.

„Lume multă, oameni care au aşteptat cu mare nerăbdare evenimentul, niciun incident, muzee în premieră, noi, care au fost surprinse de spiritul şi disponibilitatea oamenilor de a le vizita: Arcul de Triumf, Primăria, Romanian Design Week în topul interesului din Bucureşti", a transmis Dragoş Neamu.

Ce s-a întâmplat de „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă seara?

Sâmbătă, 51 de instituţii publice de cultură sau independente şi-au deschis porţile, la Noaptea Muzeelor în Bucureşti, după ce, la ediţia precedentă, din cauza pandemiei COVID-19, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au participat la "întâlnirea nocturnă", pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Acestea au propus o serie de expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, dar şi unele activităţi în mediul online. Directorul adjunct al Muzeului Naţional de Istorie, Cornel Ilie, a apreciat ca "îmbucurător" faptul că, în condiţiile stării de alertă, 1.050 de vizitatori - familii, copii, seniori - români şi străini, au ales să viziteze MNIR.

„Date fiind condiţiile speciale în care s-a desfăşurat evenimentul, a trebuit să impunem anumite restricţii, dar, cu toate acestea, am avut un număr mare de vizitatori - peste 1.000. Chiar dacă au venit şi valurile acestea de ploaie, asta nu i-a împiedicat pe oameni să vină la muzeu. Am văzut mulţi oameni nerăbdători să viziteze, mulţi vizitatori care era clar că 'suferiseră', dacă pot spune aşa, pentru faptul că nu mai avuseseră parte de astfel de evenimente de o perioadă lungă de timp. Aşa că ne-am bucurat mult să vedem că un număr foarte mare de bucureşteni ne-au trecut pragul", a declarat Cornel Ilie pentru agenția națională de presă. El a precizat că un număr mare de voluntari, printre care şi străini, din Spania, Brazilia, Grecia, au contribuit la reuşita programului Nopţii Muzeelor la MNIR. "Asta pe noi nu poate decât să ne bucure şi să ne dea o doză foarte mare de optimism pentru viitor", a adăugat Cornel Ilie.

Numărul vizitatorilor a fost peste așteptări și la Muzeul Național de Artă

Şi la Muzeul Naţional de Artă al României, numărul vizitatorilor a fost "peste aşteptări" (3.250 ), managerul instituţiei, Călin Stegerean, susţinând, spre surpriza vizitatorilor, mai multe ghidaje la Muzeul Colecţiilor de Artă.

"Până la ora asta (22,00 n.r.) am depăşit deja 3.000 de vizitatori. Avem deja 600 la Muzeul Colecţiilor de Artă, 1.000 de vizitatori au 'trecut' sigur la expoziţia 'Călătoriile lui Iser', în Sălile Kretzulescu, iar la 'Shaping Design. Together' avem peste 1.500. Sperăm că până la sfârşit să atingem 4.000 de vizitatori, ceea ce au nu aş fi crezut, sincer. E peste aşteptări. Îmbucurător", a declarat Gabriela Tofan, coordonator Departamentul Comunicare al MNAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel