GALERIE FOTO cu incendiile devastatoare din Turcia. Coșmar devenit realitate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pompierii din Turcia luptă să controleze mai multe incendii, inclusiv pe cele din zonele turistice de coastă Manavgat şi Marmaris.

Alimentate de valul de căldură şi de vântul puternic, incendiile sunt încă puternice la Manavgat, în sud şi la Marmaris, în vest, conform ministrului mediului, Bekir Pakdemirli, potrivit Agerpres. Pompierii au reuşit să controleze un incendiu care a izbucnit sâmbătă în populara staţiune Bodrum, de la Marea Egee, incendiu care a dus la evacuarea unor zone rezidenţiale şi mai multor hoteluri.

Aproximativ 107 din cele 112 focare ce au izbucnit în ultimele 5 zile au fost stinse sau sunt ţinute sub control. Începând de miercuri, şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor care au afectat regiuni extinse din sudul şi vestul Turciei, iar mii de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Turcii au fost ajutați de echipe din Rusia, Ucraina, Iran și Azerbaidjan

           

Pompierii turci au fost ajutaţi în intervenţii de echipe din Rusia, Ucraina, Iran şi Azerbaidjan. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a mulţumit omologului rus Vladimir Putin pentru trimiterea de avioane cisternă şi elicoptere. Erdogan a devenit ţinta criticilor când s-a constatat că Turcia nu are în dotare bombardiere cu apă în contextul în care situaţia incendiilor s-a înrăutăţit iar o treime din teritoriul ţării este împădurit.

În medie, peste 2.600 de incendii au izbucnit anual în ultimul deceniu în Turcia, dar bilanţul lor a crescut la aproape 3.400 în 2020, potrivit lui Husrev Ozkara, vicepreşedinte al Asociaţiei Forestiere.

Vacanțele, în pericol. Ce pot face românii

Contactat de redacția DCBusiness, un purtător de cuvânt al booking.com a declarat că: ”Monitorizăm îndeaproape situația incendiilor din sudul Europeni, inclusiv din insula Rodos, și ne gândim la impactul pe care îl poate avea acest fenomen asupra tuturor. Îi încurajăm pe clienții noștri care ar putea fi afectați, să ia legătura cu noi sau cu echipele de relații cu clienții care sunt disponibile 24 de ore din 24, 7 zile din 7, inclusiv pentru relocări, modificarea datelor, eventuale rambursări, depinzând de circumstanțe”, scrie DC Business.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel